醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
其實柒婆係唔洗跟法律架,因為佢做野唔跟法律係無後果架
呢個先係我地抗爭既原因呀
傳統華人文化,就係黑社會文化。完。
支持醫護轉工!
搞返間香港人既醫院😡
分化撚,你遲撚早肺炎死啊,你仲要一個傳比全家,你含家同你陪葬啊!
基本法係大d, 但要研究是否合憲,就一定睇細條例, 因為基本法得幾隻字
炒哂就無本事,應該靠嚇想員工篤灰受誰指使,然後就隊走幾個,玩呢類的「囚徒困境」
係等人用, 但少1仟幾百人, 唔會爆炸
醫護幫咗咁多手,
無論佢哋會工會係柒又好,唔柒都好,
而家唔係批評佢哋既時候,
而家有咩可以做幫到佢哋?
係個Post度仲笑鳩醫護個班一撚定係分化撚嚟,
人哋都叫有做過嘢,你哋又有無份罷工啊,垃圾
同當年紅軍兇殘有咩分別? 後退者當作叛國?
https://www.youtube.com/watch?v=L8fWp-i-BGA
咪傻啦,知唔知自己咩身份嫁你……

差佬定我地都好,會唔會被清算係港共政權決定,咁港共未用完差佬而唔清算,你吹咩,但我地同港共係敵人關係,唔通你覺得佢會放過我地咩?不會既話,就得2條路,最好當然係係規矩入面打,以盡量損敵不損己做原則,真係唔夠威脅既,就預左要被清算,知道自己會被清算,而唔係做果時唔諗而被清算就叫救命。

當然,醫護一片丹心被泛民利用,我覺得唔好落井下石太怪責佢地,已經好慘,但無份參與又係咁推呢個送頭行動既,都係無腦同應該負上極大部分既責任。唔fc咩係罷工,泛民講乜就跟住講乜既人,食屎啦,累撚死人。
黎丫,炒撚曬所有人丫笨
1千幾百係唔會,1萬幾千就會
問題係佢哋自己團唔團結,外人冇嘢幫到手
同黨泰空姐一樣,一係全部反抗,一係跪地瀨鞋底
唔同嘅係佢哋本身冇能力,出面搵唔到工
其實個主席同副主席都唔掂
主席好撚多個人感情
副主席直頭on99
五毛 block得
工會要搞大佢
你望下僱傭條例同勞工法例先啦,講得好清楚「合法」罷工既條件有啲咩。唔好泛民吹咩風你地就跟咩,佢地講乜你地講乜,佢地做乜你地都支持同參與。fcfc得把口?累撚死人的。
清算囉屌
再罷多次

今次冇晒道德撚嘈仲好
就算係咁,依家醫護無嘢可以輸喎…

之前佢哋受唔住藍屍道德綁架(加上部份醫護嘅惻隱之心),選擇終止罷工…依家政府帶頭反枱,咁工會咪順理成章,恢復工業行動囉!

真係損失嘅,只係暫時失去一份工作…考慮到疫情對全球嘅影響,就算疫情過後,全球對醫護嘅需求只會有增無減…咪當放幾個月無薪假囉…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞