醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
撑醫護!夠薑就即炒罷工果5千個!

仆街林奠正全家!

可以點幫手
有冇表面理由結果都一撚樣,咁你咁介意佢個表面理由做乜撚?
又道德高地爭奪戰?
Pin呢個啦
工會要開聲講點幫手 我地唔係果行根本唔明要點幫手
一人一信?集會?
你up 乜9 邏輯完全錯
而家係唔批評醫護嘅行為
唔係唔批評政府嘅行為
你偷換概念定閱讀理解0?
搞一個,全部再罷工

睇下邊個缺人會仆街先
其實有冇疫情醫管局都唔夠人手
本身醫療系統已經係超負荷
本身係應該要班醫護唔夠裝入dirty zone染病再病死

咁嘅情況吓先夠牙力罷工同人bargain
屌佢
要支持醫護要實際行動
靠連登仔話支持但又屌人唔罷工就好笑
屌你老母啦,違反基本法可恥!!公會發起工業行動去罷工係基本權利黎架dllm!
講咁易咩
dklm! HA正仆街!
橫掂炒硬,再罷多次
就係想你走 然後大手入貨大陸醫護
下,你支持,唔代表我支持,大咩家我唔會明知一個既無用又會被清算既行動,都推人去死……你會唔代表我會你將你既支持當成全世界,你知唔知自己講緊咩?

另,護協唔係用政治訴求做罷工訴求,最少係得到法例保障。至於結果,社會氣氛、輿論、中港關係etc都係會影響結果。假如你以結果去介定衰唔衰,兩者都無效,無話「衰過」。但如果唔係齋以結果去睇,明顯HAEA果個差好多啦,至少唔係實名制同唔係以政治訴求做罷工訴求

同埋,唔係泛民衰,邊個衰?醫護工會既領頭人就係泛民底,之後個工會搞個累死曬手足既行動,唔係衰?認清現實啦……
開個基金
20萬每個人入500-1000落去
起碼都夠罷工醫護頂一個月

不過罷工第二日就自爆話點都會復工
之後咩都傾唔成即刻復工
幾有team spirit都冇用
宜家解決辦法就比左
聽唔聽就是但
反正等社區爆發結果都一樣
求期揾個藉口炒之麻
就係見好多尻屌,係咪都講到唔支持醫護
就係想知
究竟醫護
需要普通人點支持佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞