醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
仆佢個街
今次唔撐 第時邊個工種都唔會撐
左膠呀嗱,條路自己揀
Pish
呢班正仆街黎
仆街HA
721 811 831 101 1111 1112 1114 1116 1118
認真,要跪既係HA,曾HA未輸入外來醫護,一定要集體罷工/辭職。根本係HA需要員工多過需工需要HA。
無 class action lawsuit既壞處
如果係外國可以直接集體訴訟告鳩HA
算9數把啦, 67 醫護自己都唔團結,怪得邊個
Fact. 民記琴日為泛民發揮作用啦,幫泛民搞選舉工程啦,叫大家去參與功能組別小圈子選舉,事實證明民記都係仆街泛民大台黎,我無撚講錯。

其次,你地口就叫「五大訴求缺一不可」,自己轉個頭就放低雙普選訴求,已經不知所謂。走去玩功能組別,覺得會贏,更不知所謂。先唔講唔可能做到過半啦,當你可以,用功能組別贏到過到半,真係贏?過到半仲撚有人理你普選訴求咩,無民意support打飛機啦你到時,而如果過唔到半,到時俾政權話你地都參與功能組別,夠民意授權啦,更加唔會理你普選訴求。真係唔知邊個傻鳩啦更何況,會參與小圈子選舉又話小圈子選舉唔岩,真係人唔笑狗都吠。
同埋,你係有理據,就駁左我啦,係到spin,撚人
唔好咁老定
成班藍絲想為引入海外醫護打開大門
支持醫護為自己生命而罷工,不知所謂特衰政府!
我內文有解釋,藍絲醫護都唔會允許輸入支那醫護。
香港不嬲都有輸入外地醫護,只係個考試好難,考3次Fail就永不超生。如果係支那醫護既話,去睇下支那最近既情況就知佢地自己都唔夠人手。
Up
有險可守
閉門會議
3皮一個月 肯定有人篤灰自保
仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞