醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
首先要大陸班醫護今次無中武漢肺炎
有命落到嚟
封關係政治訴求
你係五毛定分化撚?
HA邊撚度有本錢清算
btw清算就會觸發全港性大罷工
香港人唔會同你客氣
正冚家剷,係我即刻總辭,咁撚吋
cls 都唔夠人,清咩算
dklm
呢個濕鳩政府
呢個時候仲玩清算
有抗疫工作又唔撚做
真係冇撚用

香港而家封關全賴有醫護罷工
如果大家唔為醫護罷工企出嚟
將來仲有冇人幫我哋?
屌你佢地好撚怕你地工會力量喎
All in / nothing

但實有人話自己有層樓 唔返工唔得 之後就車輪戰咁一個一個咁比人殺 聰明
正仆街!
推上去!咁撚快手清算屌你老母咪撚俾個10000蚊沖昏頭腦啦!
集體遞信啦
到時佢仲驚
發信,內容主要提出稍後會核對員工在這段期間的值勤記錄,並強調會保留計算此期間薪金的權利。

消息人士強調,在這5天共有超過7000名員工缺勤,今次核對值勤紀錄的目的是希望公平對待所有員工,特別是臨時調配在這段期間上班的人員。

醫管局員工陣線本月初發起罷工,包括要求港府全面封關,以應對新型肺炎疫情。罷工行動期間,醫管局部分服務受到影響。

From: RTHK

https://www.facebook.com/RTHKVNEWS/photos/a.723529797755079/3248245758616791/?type=3&theater
按章工作
我永遠支持醫護手足
只不過係一條濕鳩HR出嘅信,咩實際行動都無透,俾盡你咪收下warning

btw,好多5毛狗入黎分化,死番去幫狗狗收屍啦
仆街。
明顯係為未來輸入蝗蟲卵扮醫護而舖路
你班仆街遲早俾人清算
我都嬲班醫護罷一半就放棄,明明贏都變輸
但現實係有投票既過半都支持復工

非醫護既我,重可以講咩啫
接受再睇下可以點做落去囉
推啦
李怡老師講過,佢覺得自己唔喺前線,無資格去批評前線手足嘅任何行為
同樣道理,你有咩資格批評醫護前線?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞