醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
屌你老母呀
辭職攬炒囉你老味
睇下邊個有麻煩啲
咁啦,你睇清楚先,因罷工炒人係犯法,你死兜都可以話係有自由ge,不過廢話嚟啫。(你講廢話都有言論自由添,同我屌你一樣都係)

其實Google下都可以見到,唔好齋係度鳩嗡,唔好用都唔用腦就講。做下資料搜集都懶,睇見呢d嘢已經燥,仲要講埋d咁ge嘢,真心嬲屌。

https://cthr.ctgoodjobs.hk/HRInsight/%e5%8b%9e%e5%b7%a5%e6%b3%95%e4%be%8b-%e6%89%93%e5%b7%a5%e4%bb%94%e6%9c%89%e6%ac%8a%e7%bd%b7%e5%b7%a5-%e5%83%b1%e4%b8%bb%e4%bb%8d%e5%8f%af%e7%82%92%e4%ba%ba/19306
末期大愛左膠上腦,無可救藥
工會交撚左個名單上去...
點撚樣罷,佢day2就自己攞個底牌出嚟
仲玩投票復工,跟佢嗰個都戇鳩
真心請教,如果封關與否係直接影響醫護人員要面對既風險,係咪唔會單純地被歸納成長「政治」要求?
cls
根本你集體辭職 佢唔會短期內搵到人代替 培育一個醫護要用好長時間 但上次咁快就放棄 就俾政府睇死你地最多咪罷五日
Dllm 之前又話支持醫護決定,而家比HA 清算重blame the victim?
有冇諗過係其他teammate 俾唔到信心佢哋繼續向上爬?
當初醫護罷工個個都口講支持 但又唔見有其他行業跟住一齊上 成個社會俾唔到信心佢哋呀

其他所謂一team 人就好似旁觀者咁 睇住其中一個teammate自己上,口講唔駛驚架繼續爬,唔好落返嚟呀,最後佢決心唔夠落返嚟而家就嚟死,都仲要俾teammate 話豬隊友抵撚死

呢d 係team spirit 咩

唔係話唔屌得
但屌完諗下點改善 下次點積聚更多民心整個大罷工
我諗比恥笑手足更有用
又block一個
買定幾年罐頭帳篷黎一次全港大罷工
就算比人炒曬冇屋住訓街都要罷落去
我都喺FF打下飛機算
自己揀復工,當然要承受返個後果
支持
出完信但又冇講具體action
姐係出黎靠嚇?
係咪真係有心清算
想鬧粗口
屌仆街政府
等人郁手已經too late

唔趁現在反攻肺炎一過就死硬
炒完再引入支那醫護
肯定有人篤灰
已經見到個佈署
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞