醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
所以咪反映左政府本身都唔重視醫護 你睇預算已經講緊話下年警隊增聘二千幾人 擺明大細超
佢地會講‘返過工未?你養我呀?’
邊條寫左可以罷工
共進退先係本錢
醫護工會敢嗎
你地一定唔係手停口停
咪當放假
佢夠膽咪攪囉。民意係罷工醫護果面。佢敢攪政府民望只會再跌,佢實係唔使旨意番身
嬲完好第2日返工啦
當日大把人明知會人屈係分化撚都把工會逐個決定詳細分析, 講得好清楚邊個位錯同應該點行

正副主席就瘋狂玩膠攪死左個場
盲目護短的人依然無反省

係戰場上自己主動選擇戰敗就要pay the price
冇左份工點算?

又要供樓又要養家,依家經濟唔好好難搵工架,

試下求下醫管局得唔得,最多做埋清潔姐姐果份,一日24小時囉
無錯,炒一個全體罷工
你咁講手足都係自己上前線
所以被捕之後唔幫佢?
走啦,世界完嫁啦,支國打算當冇事呀
可能黎緊有第二波疫情
出去垃圾信嚇9你等你唔敢罷工
如果有人被清算

工會一定要有行動
我有講過介意?我只不過陳述返港共有個靚理由咁引入大陸醫護。有咩問題?on9?
一句有理由引入大陸醫護嘅說話就代表要係道德高地大愛咁抗爭?你會唔會係諗多咗?
On9 醫管局會無名單? 唔好玩啦連登討論區智商真係唔係想串你
知唔知大陸有幾多黃綠醫生,醫學院多到普普通通都做到醫生,反而係好多人想去勁醫院但唔收,香港醫生咁高人工,一開放比大陸醫生入泥個後果會點真係不敢想像。

自私講句唔想香港醫護走,但佢地去外國生活壓力會少d呢個係事實,所以之前一路講推三罷唔好推醫護自己罷工⋯⋯而家搞到醫護變左磨心比政府開刀。
左膠副主席係學聯
成日廢up扮軍師個前空姐係李灼仁的靈童
Pish
婦人之仁真係大忌
封關係撚政治訴求咩
你呢個論點同啲藍絲一撚樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞