醫管局正式出信清算罷工醫護

1386 回覆
549 Like 1463 Dislike
唔係absence of dury係罷工呀
快D移民 香港唔值得你地留低
其實柒婆做嘢之前,有無同勞工處啲官員傾過㗎?

連最基本嘅勞資談判ABC都唔柒識咁…依家HA仲要班醫護去對抗疫情,你有咩本錢同勞方談判呀?

睇下航空公司勞資糾紛,永遠係長假期旅遊旺季之前開始(由勞方主導要脅罷工),到長假期差唔多完結,資方先有較大談判籌碼,最終達成協議嘅…

今日同醫護反枱,你玩唔玩得起呀?
黑警都要跟警賊通例架
你覺得你跟足法律就有保障呀?
2020年3月都嚟緊仲咁天真呀?
規矩就係俾啲守規矩既人守

你唔想俾人清算你就要用盡方法贏
唔使炒

Annual Appraisal 可以唔跳Point
幾個人爭一個位, 佢可以揀個無罷工嘅黎升 唔須要解釋
Push
Push
挑 罷5日工都cut呢樣果樣啦
你夠膽炒撚哂佢睇下到時重運唔運作到
律師信 HA一早同你講左佢會清算嫁喇
連登太多呢啲人,係唔同行動都係咁推前線去死,令前線被捕被清算被打被殺,抗爭行動又係咁,罷工行動又係咁,叫人做就叻,俾意見就呢,做就無份甚至縮,係咁發生,心痛不吐不快
有罷工自由架喎
HA依家明顯違反基本法
搶乜撚,醫生護士畢業就業率100%
本來就要靠佢哋補充不足人手,係講緊計埋畢業嗰班都唔夠人做
仲講法治,有民主先有法治,唔想俾人清算你就要贏
你覺得跟足法例罷工就唔洗俾人清算先係最撚on9既思維
真,屌你滷味。
捐款
遊行
同政府打官司

大力支持罷工救港醫護
Exact7ly
你係黑警既話嗌兩下就買武器加人工
你係黑警就有罷工既權利同自由啦
唔完全係政治罷工黎,有屌埋HA冇足夠防護措施
最好就無人聽
依家仲係好多人盲撐個工會
其實只要做大文宣,指出政府針對合法參與進行工業行動嘅勞工進行清算,即時有輿論優勢,立即恢復罷工!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞