【連登 商業電台 光明頂 討論區(十五)】

5001 回覆
42 Like 1 Dislike
爆咪爆到完場
遲?人權民主法案講左要普選,一係就普選,一係就關係法,自己揀
才子節哀順變
19 支筆寫感性野仲屈機過寫抽水野

情感既文章佢少寫

But
RIP
我的意思係唔夠時間準備 去拎更多的議席
大家都知法案本身係有象徵意義 同比支武器美國拎係手
但實際話2020真係令到我地有普選立會? 我覺得唔得囉
1. 唔接受未來 有 假普選,係因為唔想佢地做完就當完成左基本法所賦予香港人的權利,所以,當時班藍都叫人又"袋住先"架,但大家都知道袋完無下次先走出黎JA。
而唔係講緊哇普選有篩選GE,唔要啦不了不了。

你解答一眾咗勇武既質疑先:點解你覺得中國會放一個會推動真普選(which佢認為無篩選既普選就係與港獨無異)既特首候選人入閘先?
2. 入閘你夠票就有得入架啦,呢個問題係想..?

3. 選啲「真.白票黨」入去議會?點解要咁做,我唔明我邊句講左呢樣野出黎WO。
當我地拎夠位,
佢(中共、港共)亂黎搞爆個制度=攬炒
1. 基本法第四十五條講既,「循序漸進的原則」,所以班藍既叫你袋住先其實係岩既,由假普選一步一步去真.普選嘛(去到中共唔洗操控都會選到一個親中愛國既特首出嚟,佢就會俾你真普選)

2. You sure?

3. 你係無咁講,但現實係得「真.白票黨」俾你選。重點係基本上靠選舉去推動改革係完全否定晒勇武手足做既野。

算啦,我都係出返去先,廢事俾人屌話我分化
美國佬唔係有把握/有必要會唔會特登寫落去啊
陶哥又唔入陣?
咁唔滿意,真係唔好再去日本喇
https://881903.net/
Le個大陸網,一係粤韻下載
19返來喇
才子
有19
今晚有19
有陶傑
節哀順變
才子
19爸爸仙遊都照開咪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞