【連登 商業電台 光明頂 討論區(十五)】

5001 回覆
42 Like 1 Dislike
最佳導演,今年最難的一項。《1917》的Sam Mendes應該會贏,但我唔想俾佢。影片是攝影主導遠勝導演之功,不是不好卻是過譽。戰爭的不可理喻、瘋狂、殘忍,對任務的忠誠,都例湯例水沒有過人的深刻,姿勢大過實際,論導演之功,《上流寄生族》的奉俊昊更值得拿獎,與其right and boring,我寧願wrong and interesting,我揀奉俊昊。
發覺中大係香港人心中係無可取代
埋大變咗condom
應該係佢心中同黑警一樣,已經屌都無謂
最新記錄:
過左隔離十四日啦
過左隔離十四日啦
24日,之後30日,無限加鐘
唔可以有事㗎
陶B加油
專家統計最早幾日就來料, 廿幾日都唔來果d本身免疫系統差,一定冇事既, 陶生第一個講正能量
曹仔
屌你唔只唔識,連語言能力都有問題
連should同will兩隻字都唔識分
都估到你條傻仔會再回
我揀奉俊昊 都叫做唔係咁理解笑大人個口,返去重讀中學啦
佢覺得應該sam 會贏 但佢揀奉俊昊
你去賭馬 下次試下同人咁講1號馬應該會贏 但我揀2號
睇下聽電話條友係咪落2號
屌你真係憨鳩,preference同prediction完全唔識分
對住你呢啲弱智講野真係晒時間
都未講呢個都唔係重點,你喺度驚訝人地中先最撚柒,自己唔撚識仲一直想喺地下揾番渣沙。不過算啦,傻人永遠都唔知自己傻,你自己慢慢啦
唔夠你戇鳩既 連字都唔識 重串柒柒 傻仔一個
憨字讀ham1呀文盲 https://humanum.arts.cuhk.edu.hk/Lexis/lexi-can/search.php?q=%E9w
憨 戇

成篇野就係講緊佢base on 奧斯卡評審既喜好 最尾佢預測佢揀就好似賭波賭馬咁梗係用佢揀為準
每年咁多人開盤賭邊個得獎 希望D網站唔會好似你咁搬龍門啦
明明我覺得應該係Sam Mendes得獎 但我就係揀奉俊昊 都當唔中 因為當初我"覺得"Sam Mendes會得獎

鬼唔知其他係大熱呀,咁佢就係中奉俊昊嘛,大熱係Sam Mendes 次選先到韓仔嘛
#BREAKING US authorizes non-essential consulate staff to leave Hong Kong voluntarily over coronavirus
法新社

歐洲國家應該都會跟住黎做
突發 美國准許非緊急人員自願撤離香港
https://lih.kg/1875138
蝗永變咗女人?
抵啦
笠水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞