【連登 商業電台 光明頂 討論區(十五)】

5001 回覆
42 Like 1 Dislike
你要間酒樓執笠會去幫襯佢?
真係覺得施到?
連沈教授都直話直說完全係權威feel,平時冇睇、跟呢方面新聞真係增知識明白局勢。再加埋鮑sir,馮博士全力助攻,精彩。

如果每星期有一、兩晚齊腳有埋才子,呢一、兩晩唔貪心早半粒鐘開始就好
太古工程師岳父
唔知係咪佢
進化了

二奶村
當我地拎夠位
佢亂黎搞爆個制度=攬炒
咁不如你數36個位出黎
個節目長半個鐘啦
最好可以幾到兩個鐘
唔知岳母點呢
希望鮑sir,馮博士向監製反應吓。長幾多都好,呢個時勢,難得有人肯喺大氣電波分享時局消息,知識。
我同意佢講胡適其實係好心做壞事
節目冇得長,一加長就要成個台所有其他節目大改
呢個真,之前預備功夫資料搜集,真心感謝
蝗永摺左佢就啱晒
有小小難度,太遲開始準備
但特首選戰可能可以一戰
商台續牌條件
佢地兩個、有時三個
吹四十分鐘到
可能我聽youtube 多
好多人都可以自吹兩粒鐘
當然講就易
我都有做youtube
真係好難的
唔信自己攞部機自拍鳩噏睇下
其實你有冇覺得自己既諗法係唔合邏輯?
目標:無篩選既普選
方法:進攻功能組別,兩邊過半,然後影響埋特首選委,就可以選個so call黃營既特首出嚟,跟住改變立法會產生辦法,變全部直選或者一個新方案做到變相全部直選?
咁點解2014年唔接受假普選要搞佔中咁on9?

先唔好理佢可以點樣玩個選委人數、直接「協商產生」乜乜物物
你解答一眾咗勇武既質疑先:點解你覺得中國會放一個會推動真普選(which佢認為無篩選既普選就係與港獨無異)既特首候選人入閘先?

如果你話要玩選舉,目的係拎資源、培訓年輕政治人才,咁就算個選舉不公義我都覺得係應該去玩下,但係你話選啲「真.白票黨」入去議會度,仲話要靠佢地去推動改革,我就覺得不能接受。

再講,究竟我地仲有幾多時間去抗爭?有人同我講過30年都唔算耐,南韓台灣都你差不多時間,仲有個過千年既加泰。但係你問心啦,望住赤化得越嚟越勁既香港,你仲有冇心去抗爭、去保育同傳承香港文化?仲有冇意欲去生仔?我諗你連性慾都無埋啦
原來係YouTuber,失覺失覺
我想聽沈生講樟木頭國際關係
https://tw.mobi.yahoo.com/news/%E5%85%A8%E7%90%83%E9%A6%96%E4%BE%8B%E5%AE%98%E6%96%B9%E8%AA%8D%E8%AD%89-%E4%BF%84%E5%9C%8B%E8%A1%9B%E7%94%9F%E9%83%A8%E6%8C%87%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E%E6%98%AF%E4%BA%BA%E5%B7%A5%E7%97%85%E6%AF%92-011325584.html
全球首例官方認證 俄國衛生部指武漢肺炎是人工病毒

俄國衛生部長穆拉伸科(圖左)簽名文件認定武漢肺炎病毒來自人為重組,並宣布20日起禁止中、港、澳籍人士入境。(圖片來源/俄羅斯衛生部影片)

武漢肺炎疫情延燒,俄羅斯日前關閉中俄邊界,取消中客免簽、停發工作簽證後,俄羅斯主管衛生事務副總理高里可瓦18日進一步表示,將自20日起禁止所有中國公民入境,對象包括香港人和澳門人,此舉可能和1月底俄國衛生部的一篇報告有關,該結論也於2月11日正式在俄國衛生部官網上公告「武漢肺炎病毒是重組的病毒,非天然形成」。

中國武漢肺炎爆發至今,各國科學家紛紛指控該病毒基因遭到人工重組,非自然演化而成,意即這是發生在中國的人工生化武器。

例如最早在1月27日的華人媒體《路德社》指出是舟山蝙蝠病毒合成,到印度學者發表被植入愛滋病毒一部分基因,到最近美國生物基因分析專家里昂斯維勒(James Lyons-Weiler)日前受訪時表示,新型冠狀病毒有使用「P-Shuttle SN Vector」的人造技術,基因組序列裡被插入奇怪的元素,不可能存在於任何地方的野生動物體內,他確定這個特別的病毒來自於實驗室。

俄國衛生部認證病毒,宣布禁中國人入境

中國官方當然否認,最近甚至有所謂的一百位跨國學者在最新一期的世界知名醫學期刊柳葉刀(The Lancet)上聯名支持中國政府,反駁病毒來自人工合成之說,(類似2019年百位美國企業家上書川普總統反對與中國脫鉤)然而,與中國長期友誼的俄國官方卻不這麼認為。
James Hong
2 mins ·
好友陶傑令尊曹老先生今午仙逝、享年九十有二。五年前我曾與世伯丶伯母同遊,音容笑貌、歷歷在目丶謙謙君子丶博學多才。流利日語,還會講多種中國方言。駕鶴西歸、一路好走。

才子老豆走咗
我諗才子呢排都唔會phone in
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞