【連登 商業電台 光明頂 討論區(十五)】

5001 回覆
42 Like 1 Dislike
屌你老味, 人家一直聽撚住你WHO話無事無事, 突然你轉頭屌鳩我未盡力
Trump最大問題係佢右得好徹底,唔肯洗錢落醫療度
係時候拉返佢地落地獄喇
睇路行
blame on victim
同帶口罩一樣, 依家就算食野時唔帶一陣比人見到都好撚大壓力
諗起五年前佔領老豆老母係藍絲 ex係港豬,真心絕望
佢出線當奴侵真係訓係度都贏

大學生讀書免費,醫療全民免費,抽富人重稅,聽到都嚇死人
戈培爾都唔激?
你真係over左啵
佢去北歐選可能有機會贏
依加似16年希拉里咁
結果桑德斯支持者話射落海都唔益你
事實好多美國公司賺左錢都會幫員工買醫保,日本大企業都係咁
確保政府為每名求職者提供工作
食野就未必 但坐車冇口罩一定眼望望
對比可以玩弄10幾億人既中共真係小菜一碟
佢哋未必最濶佬,但佢哋如果要用錢通常都做得好好睇,一方面可以建立企業型像,另外又可以慳到錢唔使交太多稅
辦瞓叫唔醒。再同佢哋講,佢哋就會鬼上身發癲,見太多
辦瞓叫唔醒。再同佢哋講,佢哋就會鬼上身發癲,見太多
佢哋可能有利益又唔會有即時傷害、損失,點解唔奶,我覺得係同‘not in my backyard’一樣道理
認同。fake news 頻道、WhatsApp fake news 長輩圖主攻操控,cctvb、多份共媒共報助攻,公園藍絲一人一部手提smartphones 圍爐開心share大聲討論紅毛鬼子亡我之心不死。

有如瘟疫病毐,同恐佈主義冇分別,一個民族去到咁仲想發圍?等滅族就有

記得才子、鮑sir有集討論過呢個問題,大家要警醒,好似才子提大家,自己唔好變犀牛
冇記錯佢想改變對華政策時已經係離任前,姿態多。同埋佢外交做到pat 屎咁,連賓佬都唔驚佢小返佢轉頭,大陸根本唔怕佢,佢其實等離任返大陸吹水、演講揾真銀
沈生真係好勁
聽佢講野係舒服又學到野
我記得好多年前上光明頂,佢講嘢好學院好艱深

唔知係佢改咗,定我成長咗

當高等教育都普及就早已經Layman時代,仲扮學棍扮高深搶Fo??
北歐應該係呢個地球上最接近社會主義既地方
啲人又開心,福利又好,又人材輩出
熱狗?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞