【連登 商業電台 光明頂 討論區(十五)】

5001 回覆
42 Like 1 Dislike
中國文化已經去晒台灣
錢穆, 唐君毅, 牟宗三.......
返去中國醫就真係自殺
日本同南韓都有嘅
中华移民共和国
要你幫手防疫咪call你去疫區、重災區囉。用完咪掉,你咪醫者父母心,好心幫佢手囉。又一condom好例子。

衰啲如果下次又爆乜春瘟疫我理掂香港就算

分分鐘小學雞第二朝瞓醒覺得教授指出問題對佢有政權有用捧上天,班仆街撞到頭爆就笑
但現實E D幾本護照仆街先係嬴家
邊到有著數就去邊到 邊有有難時就馬上去第二到
你又咬佢地唔撚食
我諗起kingsman第一集個目的, If we don't reduce our population ourselves, there's only one of two ways this can go: The host kills the virus, or the virus kills the host.
大陸廣電局新招「演員限籍令」 劉亦菲吳亦凡具外國藉都中槍!

內地廣電總局不時發出新禁制令,繼早前嘅「限古令」、「限薪令」、「限韓令」等,日前再有新令要各大電視台遵守「演員限籍令」,即係擁有外國國籍嘅藝人都受規定規範。有網友更做咗一份名單,好似劉亦菲(美國籍)、吳亦凡(加拿大籍)、李連杰(新加坡籍)等人都具外國國籍。
連登都有班網絡喪屍
話雖如此
但依家人地台灣都想撇甩正統中華呢個元素
基本上凝聚緊社會向正名台灣既路線走
唐宋在日本,明在韓國,民國在台灣,後清在中國
職業訓練特工
連登鬥黃衛兵
點解要返支那
真心信支那疫情已受控?
不過外界就參考早前嘅「限薪令」中,其中一條規定也有「選用外籍人士不當的」,但若果該藝人無特別不良的行為或污點,實際上工作上並不會有影響,所以今次「演員限籍令」可能實行這行措施。但始終解釋權在內地,最後會否對外國籍及港台藝人造成影響仍然是未知數。

想奶兩邊?一早過咗奶兩邊既年代
咁香港其實係咪已經可以被exclude
呢班真係痴撚線
啲expat同abc bbc好中意去pure操野
話好chill架
難民DNA有乜分別
你話呢
香港係英粵文化溝埋既地方
所以依家你明白點解bno平權咁難啦?
出面公海班cc台喪屍
已經同中國無關

得返個殼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞