身處鑽石公主號,你問我答(2)

3275 回覆
297 Like 10 Dislike
Paper撚巴打好有心幫我搵到:

第一個唔知
第二個係metoprolol (beta blocker)
第三個應該係 digoxin (for AF)
第四個係 aspirin EC 100mg (antiplatelet)
第五個係clopedigrel (anti platelet)
第六個係 Isosorbide dinitrate (for 心絞痛)
第七個係amiodarone (for AF)
第八個係fluvastatin (plague stabilizing/hypercholesterol,不過我見simvas/ator/rous 多
第九個係dexlansoprazole (PPI, 不過我個人比較少見)
推到樓主出返黎
個post開早左兩星期
其實自從我知道屋企人確診後我一直有追希望再做test
但可能因為負荷唔到等到尋日朝早先有檢疫過黎抽樣
根據講法3日後先有結果
同包機時間有衝突
暫時仲未有更多消息
祝福樓主
出左船可唔可以係日本玩十四日再返香港?
樓主加油
上po 爆左放呢到俾樓主睇,少少關於包機回港安全建議。

包機就幾個鐘啫,但要計埋巴士。全程唔食唔飲唔掂野,上巴士之前去定廁所,因為美國果班等成五個鐘,迫住用巴士廁所好高危,cls,希望D垃圾日本官會改善,上左機反而相對好少少,因為飛機空調過濾高效過巴士。

樓主同各位巴絲
樓主同其他人巴絲呢?黎報個平安
樓主媽媽情況點?
希望大家能快點回香港
樓主加油
樓上加油啊 ,唔好為咗船上嘅無謂人激氣,
保持免疫力,
香港需要我地!
其他船上嘅巴絲同巴絲家人都要加油啊
間房有咩電影睇
仲要3日wtf
hi樓主5001都爆埋
加油呀
個個都問樓主點?頂頭咪有囉。
樓主個日本隔離期本身仲有幾耐
如果留喺船度完晒14日係唔係自由
而家你跟機返香港,都一樣要再重新計過14day
如果係咁
你應該走唔到
因為佢可能當你未有result
講左唔跟機,返黎都要隔離14日
樓主你有冇確診?
樓主保重
樓主保重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞