身處鑽石公主號,你問我答(2)

3275 回覆
297 Like 10 Dislike
如果聽日班機啲人都係咁我唔會上機 痴線
有結果都可能之後突然間話呈陽性嘅話 仲要冇結果嘅人喎
上啦,日本而家變緊高危啦,咁多人上左岸四圍走唔再隔離,睇下美國香港同其他國家都話要由頭再隔離,剩係日本咁 on9 鴕鳥政策,個醫療系統表現已經好柒,確診香港人四日肺片花都冇用藥,再多人入院咪洗指意有藥醫。
我都聽到。
仲有樣嘢好on9,另一間房既親友A收到入境處通知話A已經係可離船既名單上,之後佢地check門口,見到有封信。封信就寫佢間房既離船安排,咁我就打去問Giest Service, 係咪即係佢地同房既A同B都上得岸。Guest Service check完答我話佢地既紀錄係同房入面得B可以上岸。

咁我就話A收到入境處通知話上得岸,但船度又話record B先上得。所以佢地既結論係兩個都走得
局長話 走得個d係陰性架
但如果你唔上機
要點返香港?
加油,關關難過關關過!
就係諗睇吓自己走定係同一啲都唔知有冇結果嘅人一齊走囉
Lm
咁兒戲 一陣間搞錯咗點算
好似話森美老竇老母係自己買機票返去 其實依家點都死

明天下午還有一班,祝早日回港!

自己走
咁而家係咪2個都上左機啦
睇下聽日公佈今晚接咗幾多人返香港先
其實船方可能心諗:睬你都on9, 你要走咪走,好似美國政府咁,有包機接你咪走囉,我話之你
集氣頂住啊 一路追post想你無事
走啦,留係船超危險,都唔知係咪通風系統有事。
有口罩,又隔行坐,就算同一架機都無咁危險。
樓主
一定會健康返嚟
因為今日我哋附近嘅房都走晒 嗰個執嘢嗰個人仲問我地係咪都係今日走 都唔知我哋附近嗰啲房係咪真係收到結果走嘅

跟機返 就可以坐開d
不過都冇咩分別
你屋企人會唔會跟
身體健康
其實自己走既朋友番香港之後使唔使去檢疫中心隔離?
日日都追po
日日都希望你冇事平平安安到港
希望樓主平安,儘快康復,早日翻香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞