身處鑽石公主號,你問我答(2)

3275 回覆
297 Like 10 Dislike
正想講哩件事

冇事都變有事
初頭仲話要收錢,後尾就話免費…成件事通哂
樓主小心同機有支那人
完全唔知呢件事……應該係話無聽過有大陸乘客係隻船度
可能外國護照。
之前一直都話400幾香港人 20台灣人 臨走就無啦啦彈出嚟話有大陸人
日式便當

船上嘅巴絲們有心理準備
香港有啲人會抱怨你哋
可能係對家系統玩分化
亦可能有港豬、真心膠
千祈唔好太介懷
不嬲都好多呢啲人㗎啦
據了解:港府首架包機全部是鑽石公主號香港乘客
支持船上嘅巴絲同巴絲家人,
我地全部人都知咩事,
唔洗理話你地嘅人!!
盡可能包實自己!!
可唔可以自己另外搭機番嚟 你咁樣困獸鬥
5名公主號上澳門居民隨港府包機返港
2020年2月18日 14:43
【Now新聞台】澳門政府指,5名在鑽石公主號的澳門居民會乘港府的包機返港。
澳門政府指,在鑽石公主號的5名澳門居民,包括2男3女年齡介乎24歲至82歲,其中3人同時持有澳門及香港兩地的居民身份證。
五人隨港府的包機抵達香港後,其中2名持兩地居民身份證的人計劃留在香港,另外3人則會由港府的專車送返澳門,並按澳門衞生當局要求到指定地點進行14天醫學觀察及隔離。
source:
http://news.now.com/home/local/player?newsId=381052&refer=Share
琴日都係話有澳門人跟機,今日就話有支那人
樓主你地要反抗呀,唔好同啲毒源一架機
錢又係香港俾,飛機空氣唔流通好高危,同班支那人一齊,冇事都變有事嫁
澳門都唔緊要,但d大陸人唔知邊度黎
老實講 我寧願駛多幾千自己買機票番香港 或留係日本陪老媽子

終於明白點解香港政府願意派出包機去接鑽石公主號港人...
https://lih.kg/1886947

同中國人同機風險高好多

巴絲解決咗未
我都係咁話

自己買機票返香港隔離算
信唔信佢好
其實點解明知肺炎咁撚大獲仲要上船照去
想知樓主點諗 有無覺得要香港人埋單送你一家番嚟有愧疚
有心不完美可改善
樓主上船嗰陣香港人咪又係去日本掃緊口罩,講到嗰陣全世界知架船有毒同日本人做野咁on9咁

你老母生咗你就真係要愧疚啦
都估到邊會咁好死出包機 原來又有擦鞋機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞