身處鑽石公主號,你問我答(2)

3275 回覆
297 Like 10 Dislike
希望樓主女朋友冇事
我估佢女朋友應該都
手足要好返啊
樓主頂撚住 等你返黎
頂住啊 祝早日康復
樓主我呢排上連登主要係睇你個post關注最新進展㗎
希望你同家人仲有其他確診個案都快快快康復 平平安安
加油樓主!
祝你一家同其他手足一家早日康復
Omg...頂住呀
樓主頂著呀 仲要睇埋支爆架
樓主一定可以吉人天相 好得翻
【武漢肺炎】日政府稱隱形患者傳染風險低 住院隔離縮短至兩日

停靠橫濱港的鑽石公主號郵輪至今逾540人確診新冠肺炎,加上日本本地病例持續增加,醫療系統不勝負荷,厚生勞動省昨稱,預計患者可能增加,病床數量有限,加上無病徵感染者傳染風險較低,決定將無病徵感染者的住院隔離時間,從現時的12.5日縮短為2日。

厚生勞動省解釋,按新規定,無病徵感染者將於入院後48小時進行首次複檢,若結果為陰性,則待12小時後第二次複檢,兩次檢測均為陰性即可出院;若檢測為陽性,則待48小時後再次檢測。

https://www.am730.com.hk/news/%E6%96%B0%E8%81%9E/%E3%80%90%E6%AD%A6%E6%BC%A2%E8%82%BA%E7%82%8E%E3%80%91%E6%97%A5%E6%94%BF%E5%BA%9C%E7%A8%B1%E9%9A%B1%E5%BD%A2%E6%82%A3%E8%80%85%E5%82%B3%E6%9F%93%E9%A2%A8%E9%9A%AA%E4%BD%8E-%E4%BD%8F%E9%99%A2%E9%9A%94%E9%9B%A2%E7%B8%AE%E7%9F%AD%E8%87%B3%E5%85%A9%E6%97%A5-208077
加油呀巴打,撐你!有咩需要出聲
樓主加油
頂住阿手足!
等你翻黎一齊光復香港 一個都不能少!
上船幫手做檢疫果個日本職員,就係因為食飯除罩,咁就中左
我覺得你個腦可能要驗下
加油啊樓主!!
正一冇病屈到病
你而家身體狀況感覺如何
樓主加油呀你會好番架
樓主加油,take care

巴打頂住
好快冇事
加油呀樓主同埋阿嫂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞