[Switch/3DS集中討論] Lego City Undercover for Switch 4月5 (27)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
英國網上預訂都早咗一日收到,歐版連玩具£34.99

幾抵

但係switch隻隻game都貴ps4一截係咩玩法

任地獄垃鴨囉

英國呢邊隻Lego Shitty PS4/XboxOne/Switch版上網買全部最平£34.99
其他Switch game嘅定價的確係偏高 (希望新屎坑一排之後d定價會低d )
好彩呢邊上網訂game平門市一大截, 又免郵費又偷跑重不時送特典或DLC,所以好少人去門市買正價game

VAT 唔係 20% 咩

其實之前都有game 廠講過
因為整實體版要計埋卡帶成本
而任記規定下載版要同實體版同價
所以switch 既game 係比其他平台貴

我係實體收集狂,覺得卡帶會好過碟,寧願畀多少少… (真。任豚 )

咁我情願佢啲冷飯 多平台game唔好出實體好過
Btw 點解連稅都平咁多
Uk eshop要49.99

歐洲門市Game舖買少見少,英國執剩得返一間"GAME", 日日畀人屌定價貴
反而其他網上game舖越做越大,越開越多,有獨家特典或DLC, 有積分儲,免郵費,偷跑幾日,至底價保証(例如訂果陣£39.99, 臨出跌到£34.99, 佢只會收你£34.99, 相反訂果陣£39.99,佢臨出升到£50, 都只會收你訂價£34.99。重有訂game唔洗即時畀錢,臨出貨先扣你錢,見其他地方平可以除時cancel preoder , cancel唔切? 都有得30日内退貨 )
所以d網上game舖平闘平+獨家特典/DLC搶客
門市game鋪, 超級市場,百貨公司,玩具反斗城etc 通常跟返定價賣,冇乜人買,最後要特價清貨

BTW, 大多數歐版game (任何平台)都有齊英,意,法,西,德... etc文字幕,所以d game size多數大過日,美版少少。有時d game廠想慳位/錢,會cut語音 (例如3DS/PSV隻極限脱出美版有日同英文語音,歐版得日文語音+多國字幕
)

俾我應該都係會強逼症發作要買日版

幾抵

任地獄垃鴨囉

英國呢邊隻Lego Shitty PS4/XboxOne/Switch版上網買全部最平£34.99
其他Switch game嘅定價的確係偏高 (希望新屎坑一排之後d定價會低d )
好彩呢邊上網訂game平門市一大截, 又免郵費又偷跑重不時送特典或DLC,所以好少人去門市買正價game

我係實體收集狂,覺得卡帶會好過碟,寧願畀多少少… (真。任豚 )

咁我情願佢啲冷飯 多平台game唔好出實體好過
Btw 點解連稅都平咁多
Uk eshop要49.99

歐洲門市Game舖買少見少,英國執剩得返一間"GAME", 日日畀人屌定價貴
反而其他網上game舖越做越大,越開越多,有獨家特典或DLC, 有積分儲,免郵費,偷跑幾日,至底價保証(例如訂果陣£39.99, 臨出跌到£34.99, 佢只會收你£34.99, 相反訂果陣£39.99,佢臨出升到£50, 都只會收你訂價£34.99。重有訂game唔洗即時畀錢,臨出貨先扣你錢,見其他地方平可以除時cancel preoder , cancel唔切? 都有得30日内退貨 )
所以d網上game舖平闘平+獨家特典/DLC搶客
門市game鋪, 超級市場,百貨公司,玩具反斗城etc 通常跟返定價賣,冇乜人買,最後要特價清貨

BTW, 大多數歐版game (任何平台)都有齊英,意,法,西,德... etc文字幕,所以d game size多數大過日,美版少少。有時d game廠想慳位/錢,會cut語音 (例如3DS/PSV隻極限脱出美版有日同英文語音,歐版得日文語音+多國字幕
)

俾我應該都係會強逼症發作要買日版

隻極限脱出我買完3DS歐版先發現有bug, 喺某d房入面save game會死save
再買PSV歐版之後先知道美版有英文配音(我日文白痴)
依家隻game玩到一半又出咗PS4版(第1+2集),或者又買再玩過
第3集歐版冇實體,買咗PSV美版
隻lego city移植得好屎,有d 提示part無左

t-60
新果隻試玩版,本來想買,試完唔想玩
https://www.youtube.com/watch?v=RE2hNrq1Zxs
Project Scorpio Exclusive: Final Specs Revealed!
https://www.youtube.com/watch?v=4DTmWDhSHC4
5 Ways Scorpio Improves Your Xbox One and 360 Games!
黃易
rip
rip

?
rip
[img]https://i.imgur.com/CsrQEiWl.jpg[/ig]

無卡插你做得啲乜
rip

r4?
rip
[img][url]https://i.imgur.com/CsrQEiWl.jpg[/ig][/url]

無卡插你做得啲乜

要做張卡出黎有幾難
rip
[img]https://i.imgur.com/CsrQEiWl.jpg[/ig]

無卡插你做得啲乜

所以咪 rip

巴打有冇link? 人在英國都想訂

http://www.smythstoys.com/uk/en-gb/video-games-tablets/new-games-coming-soon/c-1002/coming-soon-nintendo-switch/p-23333/lego-city-undercover-ns/

啱啱check咗,已經冇咗pre order £5 discount同埋pre order特典
如果你附近有smyths可以去門市試吓訂/打去問吓,我早兩日去舖頭見到preorder標價重係£34.99

http://www.smythstoys.com/uk/en-gb/video-games-tablets/new-games-coming-soon/c-1002/coming-soon-nintendo-switch/p-23333/lego-city-undercover-ns/

啱啱check咗,已經冇咗pre order £5 discount同埋pre order特典
如果你附近有smyths可以去門市試吓訂/打去問吓,我早兩日去舖頭見到preorder標價重係£34.99

thanks
話說有冇巴打知,有咩方法可以用到手機SHARE WI-FI比SWITCH玩網上連線?
用ANDROID+CSL.台SHARE WI-FI可以就咁上到E-SHOP DOWN野同更新,但網上連線就彈左呢個提示出黎,連唔到。

題外一問,巴打們平時係點拎到SWITCH裡面D CAP SCREEN出黎? 先抄到上FB再DOWN落黎?
同埋,岩岩見到NEWS話有隻新既試玩GAME。
玩左一關,幾好玩。

幾抵

任地獄垃鴨囉

puyotetris 美版已經唔係
http://www.nintendo.com/games/detail/puyo-puyo-tetris-switch
DL: 29.99
實體: 39.99

其實呢隻直port
ps4 中文版賣緊180$行貨.....
39.99都幾狼
身邊已經有朋友話無game 玩封左機
香港狗三分鐘熱度衝熱潮

仲玩緊 12s Zelda

我都係

話說有冇巴打知,有咩方法可以用到手機SHARE WI-FI比SWITCH玩網上連線?
用ANDROID+CSL.台SHARE WI-FI可以就咁上到E-SHOP DOWN野同更新,但網上連線就彈左呢個提示出黎,連唔到。

題外一問,巴打們平時係點拎到SWITCH裡面D CAP SCREEN出黎? 先抄到上FB再DOWN落黎?

無解,一係你去嘈 CSL
sd card
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞