[Switch/3DS集中討論] Lego City Undercover for Switch 4月5 (27)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike

學上面講
都係因為啲廠觀望, 驚爆死
先會搞到新game 比例咁少.

zelda算唔算port
如果算得返炸彈人係新game

我覺得唔能夠因為你當年想玩而無買
就可以justify咁樣嘅marketing模式
佢發佈嘅時候係講到劃時代, 前無古人嘅創新
但頭半年新舊port game 個比例可以咁誇張

老實講 why not both
Port game同新game我都會玩 老實講無買wiiu其中一個原因係因為佢無薩爾達新作(ss wii都玩得所以唔計 )

所以有趣既地方係明明wiiu銷量都唔錯但係想要port game既聲音都幾大咁
不過最得意既係明明switch部機好受歡迎但係護航作好少咁

睇高銷量
WiiU其中算係宅任最差果堆
一樣係家用機
唔理對家定自己D舊世界都賣得比自己好
好難呃到自己話WiiU銷量唔差

當然我見到銷量少過對家同wii
但係望返個數字 其實都比我預期高好多

不過點都好 舊game翻新再賣點都唔係壞事黎
你見the last of us 同 薩爾達都可以一直remaster就知道好game係值得一翻再翻

ps3 同ps4我都有買
gta 同last of us 我都有買多一隻
唔好針著hd 唔hd , 本身隻game 已經改左好多野
好多新野玩.有心吸引人買多次
但ps4出果頭半年新game port game 比例真係無咁誇張

switch果啲係直port, 我都同意係緩兵之計
好多未玩果啲人係唔介意
但呢個模式好難做到why not both.
mk8 port game 都可以當大作放係一個檔期

當年MH3G都係MH3加少少野當一隻新作port去3DS仲要當大作,結果比原版仲好賣,最終銷量250萬打殘埋Sony部PSV
(係唔明點解P3有470萬,之後MH4都400萬級,但3G居然得返250萬,中間220萬人去左邊)

你見the last of us 同 薩爾達都可以一直remaster就知道好game係值得一翻再翻

但ps4出果頭半年新game port game 比例真係無咁誇張

好多未玩果啲人係唔介意

mk8真新要素唔係純port啦都

有咩新元素

splatoon
唔係話仲有新杯咩

no

改圖黎
冇新賽道都夠膽死

上面好多巴打都話未玩過無所謂
其實都唔太明點解咁諗, 唔邏輯
無玩過嘅人day 1就比人屈short cut 屈到完場, 咁樣過癮咩
而且老手只會變得更老手

明知係翻炒野, 比咁多錢買部新機
緊係想比佢出新野比你
我無玩過bayonetta 都想佢出3好過1,2 port.

Port game同新game我都會玩 老實講無買wiiu其中一個原因係因為佢無薩爾達新作(ss wii都玩得所以唔計 )

所以有趣既地方係明明wiiu銷量都唔錯但係想要port game既聲音都幾大咁

睇高銷量
一樣係家用機

好多未玩果啲人係唔介意

當年MH3G都係MH3加少少野當一隻新作port去3DS仲要當大作,結果比原版仲好賣,最終銷量250萬打殘埋Sony部PSV
(係唔明點解P3有470萬,之後MH4都400萬級,但3G居然得返250萬,中間220萬人去左邊)

個風氣係咁, 咁樣係搵到錢
就好似手機game 一定係課金搵錢
AAA game 一定係同一個大地圖出DLC

佢地搵到錢係開心
但唔代表作為玩家就全部同意呢啲係好事.
Switch/XOne/PS4/PC - NBA Playgrounds
https://www.youtube.com/watch?v=36DVC-LUCZg

五月

之前好似完全冇聽過switch會出既
Switch/XOne/PS4/PC - NBA Playgrounds
https://www.youtube.com/watch?v=36DVC-LUCZg

五月

其實個Indie direct 之後有出現過
第二行中間

學上面講

睇高銷量
一樣係家用機

好多未玩果啲人係唔介意

3g同4時期裝機量唔同
3g之前就係有隻p3喺度
削走左一班人
又有班主機廚
不過當日又有邊個估到3g會返去任系

學上面講

睇高銷量
一樣係家用機

好多未玩果啲人係唔介意

好多人係玩機唔係玩game
仲有樣野好重要
3G冇online mode
英國網上預訂都早咗一日收到,歐版連玩具£34.99

3 小時續航力太低?外國團隊推 Switch 專用電池保護套!

https://www.newmobilelife.com/2017/04/06/switchcharge/
身邊已經有朋友話無game 玩封左機
香港狗三分鐘熱度衝熱潮

仲玩緊 12s Zelda

retro , indie
其實sony 個ps store都有好多嘅
有時個會員月費會送幾隻

前排玩過真係正既有stardew valley
ns都會出

老任個月費話送game有效期內玩
呢啲game 搞搞下可能都係比月費就送

月費制係咩黎

未開始
都唔知佢會點搞
我就不嬲覺得ps果個會員制好麻煩

係咪一定要比月費先可以連線打?
我買機o個陣買埋十二個月
基本上唔知有咩好,psn+ o個d免費都未開過
而家淨打kof

到時要比月費先有得ONLINE連線打
即係好似PS+咁
但PS+送既GAME只要你DOWN左返黎而有會籍就永遠玩得
但老任果隻就限時任玩

psplus送game抵玩wo
身邊已經有朋友話無game 玩封左機
香港狗三分鐘熱度衝熱潮

仲玩緊 12s Zelda

zelda已爆 玩緊isaac

五月

其實個Indie direct 之後有出現過
第二行中間

細到 唔知有冇雙打
有先買
3 小時續航力太低?外國團隊推 Switch 專用電池保護套!

https://www.newmobilelife.com/2017/04/06/switchcharge/

肯定重撚到趴街
Square Enix CEO: Planning to focus more on Switch than Scorpio

Matsuda said that having more platforms is good for content creators, therefore he would like Switch to be successful. He also wants more titles in development and existing ones to be ported to Switch if they're possible/feasible.

舉住啞鈴打機
唔洗再袋底掙扎
Square Enix CEO: Planning to focus more on Switch than Scorpio

Matsuda said that having more platforms is good for content creators, therefore he would like Switch to be successful. He also wants more titles in development and existing ones to be ported to Switch if they're possible/feasible.

出啲小遊戲梗好賺

BDFF 系列應該走唔甩 (呢兩集好玩過FF15)

舉住啞鈴打機
唔洗再袋底掙扎

你可以叉完拆開打既

舉住啞鈴打機
唔洗再袋底掙扎

你可以叉完拆開打既

美金85....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞