Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
出去買隻Verbatim啦
唔係最靚不過叫穩陣
用緊小米 QC3.0 叉機加其他 USB C cable,只可以行 9V1.5A。

可能原裝會再快 d 但暫時都夠用,懶得再搞。
唔得,原裝都係得15W
都唔知係咪bug黎
牙石玩自家叉機好耐,就算行高通都只有自家野先行到最大電流。

今次其他火牛都行到近 13.5W 已經唔想再理,上次用 ZF4 真係屌晒鬼,用尿袋叉得快過火牛。
望望下,原裝都好似係行到 18W…
我都係
次次想轉會,結果最後都因為性價比買返牙石
padfone開始用牙石到而家
不過我好彩一次都未做過任務
最多都係今次Z6用左幾個月,出左粒唔起眼既死點only
上rhinoshield 網望下

我用5z 用緊佢嘅套
Z4因為過咗保冇做過任
嗰陣換機係因為個鏡頭對照唔到
點知買完新機backup晒
reset咗部機之後又正常返吹脹

Z5就離譜啲
做咗兩次任
一次係usb插頭燒燶咗
呢次整有保養 服務都好好
最近嗰次係差唔到電+咪無聲
冇保養畀錢整
客服打返嚟話個咪無事 不過舊電死咗
我送修嗰時肯定個咪無聲 特登錄咗堆whatsapp錄音試
懷疑其實係啲接觸位鬆咗 是鳩但換埋舊電佢就算
想問下而家有冇z6用到既gcam
個咪收音時無聲,有時 reset 就無事,試過幾次。
我懷疑唔係真正自家叉機

我5Z原裝叉電
10W 叉電logo 1個“+”
18W 叉電logo 2個“+”

用雜牌,冇

但用ikea 10W有+
Verbatim叉電,都有兩個+
我懷疑唔係睇叉緊幾多 W,而係單睇幾多 V。
有一輪條叉電線鬆鬆地,行緊 9V0.2A 佢都係出 ++。
行緊 5V1.5A 時又唔見佢出 +。

不過 13W 我都收貨,唔想再同佢糾纏落去。
有無巴打ZF 6 爆個面MON, 知唔知番廠大概幾銀?
有冇巴打放5z?
近排想買Zenfone 6
想問下大家多數係咪都係Asus官網/豐澤買?
我見官網得迷霧黑揀
其實星夜黑定迷霧黑靚d?
星夜黑係光面 迷霧係matte black+同心圓(同30周年版差唔多)
上多d youtube睇下個樣先
應該豐澤 clublike 官網先有正貨
我岩岩clublike買30周年版 ~5500
豐澤6gb 128 用埋HSBC credit card 唔駛3800
個相機純用摩打扭力做固定,好處係少好多額外零件(多個零件就多個機會出問題),
但同時個摩打個特性將會係最易出問題導致一定要入廠
咁我係豐澤買
想問埋本身我用緊Samsung
可以係熄mon情況下直接㩒mon壓落去著mon
呢部有冇類似功能?即係唔洗㩒任何實體鍵都著到mon
想問下點樣先做到3800?
因為我係豐澤揀完HSBC Credit Card之後都要3998
12月買左4998,早知遲幾個月買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞