Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
個超廣角鏡用用imx 363,同ZenFone 5一樣

其實感光元件新舊分別大唔大?

見到個價
唔好啦 台灣有2000/3000twd回水 又有三軸穩定(淘寶都幾百蚊啦)

香港唔會淨係送八達通掛
ROG3用天馬Mon
分別為 6GB RAM + 128GB ROM 以及 8GB RAM + 256GB ROM,價錢為 $4,998 以及 $5,798
ZenFone 6 30 周年限定版,售價為 $7,398。

台灣上市共有 6GB + 128GB、8GB + 256GB,建議售價分別為 17,990、20,990
30 週年限定版 12GB + 512GB(迷霧黑),建議售價 27,990 元

2019 6月匯率0.250
$4998-$4497.5=$501
$5798-$5247.5=$551
$7398-$6997.5=$401

即係今次zf7至少6xxx起?
簡單啲就係顏色不均勻
全黑/全白色會有深有淺分別
天馬垃圾AMOLED特別明顯
明,我記得我用Samsung s3
熄燈全黑mon會有一達達

其實依家靚的amoled會唔會有色塊?用耐左會唔會變黃
烙印應該就一定有
變黃就唔知
不過色塊烙印就好難避免
始終每粒都係獨立,使用上都有唔同壽命差距
除咗冇3. 5真係完美
高hz芒得強國出
呢個真
牙石啲藍牙耳機遲咁多起步又垃圾 學咩人cut 3.5mm
垃圾支那🌙
為左144hz今期部ROG3犧牲咗畫面質素
唔係架
ROG2又唔係未送過限定版八達通
頂龍入多幾舊落去囉
木耳+唔係要打機確實藍牙都夠做
但係如果打慣online FPS你一定唔會用藍牙,個聲同畫面lag到呢...
咁咪買6紀念版囉
打機就應該揀返ROG
今日仲係email推緊rog
ROG3都係無3.5
萬一無帶個散熱扇配件出街就GG
邊度仲有得賣
揀返d low latency 嘅藍芽 應該都接受到
Asus hk做野真係慢幾日
我屌.....amoled
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞