Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
無問題 +1,暫時好穩定。
zf5z 升10,有冇伏?
zf6 用咗半年暫時一齊良好
無做子龍任務
女朋友?佢識既就知係好機,唔識既就當係山寨野,買三叔算把啦。
睇人品,不過大多數無問題。
用過四部牙石,暫時都未做過任務。
食電?
仲係an8, 9都唔敢升
邊部有stock android?
咁識貨既女朋友娶得過
老豆部華碩用左4年,d 銀行apps全部update唔到,
被迫要轉機

佢d 同事個個叫佢買小米note 8 pro ,依家賣1699
請問華碩依家有邊部同小米note 8pro ,價錢又差唔多?

唔想幫襯大陸機
Zenfone 4 ? 仲買到的話。
可以考慮Samsung A50s。
要買Asus嘅話,最好等 max pro m3。
max pro m2 規格落後,唔推薦。
max pro m2 release day: 11th December 2018.
樂觀嘅,四月可能出max pro m3,但話唔定七月後先有。
急嘅考慮吓Samsung A50s。
其實我早排想轉機,都1516緊,一樣zf6同Note10lite比較緊,比cpu就完全無得比架喇,係擔心zf個qc, 而且又無咩細鋪賣,個價仲卡緊係43xx, 重點係19年年中產物呢家黎買,好似衝破唔到心理關口
耐唔耐都有打下,當然,買得就想粒u夠用,我依家果部3叔係平價機,打大部分機都會lag, 而支筆有佢既好處既,但我又唔會咁樣手寫take notes, 反而zf6個鏡頭好過引就真
我本身都諗緊zenfone好定note10lite好,跟住我睇咗note10lite實機之後,note10lite太大部,又長身。諗諗下都係zenfone好,又平d,粒u又勁d,又唔係家燕mon。
有冇諗S10 lite
睇到家燕mon就唔開胃
再加埋四筒相機

點知zenfone7 都好似變成咁

唯有積極考慮zenfone6

利申 用過zenfone1 zenfone3 zenfone4
有信仰 唔驚子龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞