Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=Fks-dADOn4A
我係睇呢段片講

個人認為如果有片講多D OIS個個位的好處 睇下係咪真係覺得咁重要
就會決定到要唔要買pro
睇下有無人share
響公司唔方便睇

不過一直都係講緊 OIS 同腳架係二揀一,如果可以熄,無理由唔買有 OIS既版本…
所以sony腳架mode自動會熄ois
不過香港有乜藝人係黃除非係YouTuber
佢個快門去到 1/15 秒,唔多覺唔出奇喎。
唔係講緊一般係 1/10 秒或更久先要用 OIS 去穩定嗎?
正常應該叫佢 set M mode 去試先吧 ... ?
個發布會搵個人返黎讀返上次台灣發布會D料就算
送耳機
諗住5600樓下就即買
6,298
讀到柒下柒下, 仲要用CCTVB偽人俾人洗板屌
講事實
蘋果奶共奶得勁過華碩
但都無人罷買
完全唔覺得係優惠我寧願佢學台灣送穩定器

留明
諗緊放唔放Note 20 ultra轉用Zenfone 7 pro
點解唔要N20U?
影相邊緣化好勁
下下要用2x焦距再拉後影先得
影字會化開,純粹用開支筆畫野
不過Z7 pro冇筆又好難取捨
得三星Note先至有筆,但係唔同廠都有唔同問題,真係好難選擇,我仲用緊XZP,公司做野成日都要用3.5mm插位連自拍棍映相,今年得Sony有3.5mm插位,但電量得4000mah...
4000真心唔夠
同埋無3.5mm好唔方便
上zoom要專登用藍牙但mic聲又唔入
Note20咪有筆又唔化開
有5G既note10+
asus 手機不嬲玩 性價比
呢個價錢真係不了
叫佢擺係迫迫SHOP慢慢賣
Sensors問題應該冇辦法用software解決
除非整到好似Panasonic CM1咁大個鏡頭
你可能買返note10+好啲(祖傳1/2.55" Sensors)
又係豐澤獨家
仲有Asus shop嘅
我上年都係高登買,係豐澤等佢派貨等撚到嘔
但係數到gadget嘅話真係得notePC
重要set得畀原本個保養期短嗰種
(即係warrenty兩年嘅得頭一年先有全球保養嗰種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞