Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
咁得asus store原裝

zenfone不嬲係珍稀品種
唔會入貨咁濟
跟機唔係有送?
跟機係清水殼

佢應該想好似其他機咁買其他公仔/款嘅

不過香港真係無得賣
咦,我跟機係牙石原裝可以揀響到嗰隻 ...
你好彩,有d舖有時送
我係豐澤買 跟機得膠套 無貼
上Amazon都有,不過一定冇淘寶咁平
asus我之前有訂台灣devilcase殼
尋日買左部ZENFONE 6 比女女 今日拿機 請問有咩要特別檢查
同咩任務要做 (最近先追POST 唔明咩係子龍任)
首先請在計算機上輸入「.12345+=」
慢慢試

趙子龍最出名就係七進七出
喻意你可能要經常出入ASUS廠
感謝
希望唔駛做任務
5z用咗年幾 屌佢老味過咗保養先嚟讀唔到sim卡 仲要唔只一次 原來係入面鬆咗件 之前上去好在有師傅可以整場幫我扭返實 話好小事唔收我檢查費 但而家冇咗師傅即場整嘅服務 焗我要送部機返維修部 扭返粒螺絲都要收我$180檢查費 即刻拎返部機走 買電子嘢真係睇彩數
5z mon貼邊度有?
唔想淘
部30周年版岩岩到手 個同心圓背面真無係好靚
即刻上去左包膜 裸機用
想問用緊嘅巴打zenfone6好唔好用
有咩要注意?
部zenfone5就嚟頂唔順
又唔知等唔等得切zenfone7
咩事頂唔住, 太慢定咩
就嚟解體
入完維修中心整機之後個機背就鬆咗
越用越甩 而家可以輕鬆望到入面
應該係啲雙面膠冇黐好
過咗保養又唔想再送返去
嘩 特登去佢到整
但d手工咁撚差都有
有無搞撚錯

btw 巴打你又幾有愛
如果係我應該唔再用牙石
愛就唔敢講了
我諗純粹係冇乜機揀
HTC轉過嚟用過晒2, 4, 5代
次次換機都有考慮過轉會
但係最後都係買返asus
個性價比確係好高嘅

支那機免問
三星旗艦貴 中階機啲spec又唔及華碩
LG貴之餘啲設計又唔啱口味
Sony一直都有考慮但係一比較起嚟又唔覺特別抵玩
Nokia, Google嗰啲做smartphone又明顯未成熟(個感覺有啲似當年用intel芯嗰部zenfone 好多細節位琢磨唔夠)
講下講下就發現其實冇乜機揀

本身堅持原廠整機就係因為出面拆完機好多時啲件都會鬆或者漏光
點知啲手工咁差
明明上次整都唔係咁
HTC轉過嚟用過晒2, 4, 5代

同你一樣, 可惜HTC唔爭氣
ASUS宜家又越黎越縮
google drive無左
每部機上兩代android又無左

如果zf7太貴
都諗緊要唔要轉去做idog
我用htc之前係idog嚟

蘋果開始出中階機之後其實轉會吸引力係大咗嘅 起碼有咩事唔使下下都皮幾嘢換旗艦

但係個product line始終太細太exclusive
硬件選擇太少
同樣spec嘅android機起碼平一千幾百
搞到好似貼錢買牌子同埋os咁
同心圓
一定要原裝?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞