Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike

應該係因為閃
應該主要係
Dc調光(唔閃)vs pwm調光(閃)的分別

係低光情況下,就會閃

但lcd都可以閃

ZenFone 5 6 都係PWM

詳情我都唔清楚

"「測試」Zenfone 6 PWM 螢幕閃爍測試結果 @ 阿湯 ATon 3C :: 痞客邦 ::" https://aton5918.pixnet.net/blog/post/223527522
我用過一次Amoled Samsung s3

我覺得d畫面出來感覺好唔實淨

依家進化成點就唔知
Apple Sony Samsung One plus google 甚至小米咪又係用Samsung amoled

三叔係業界公認最好既oled display

其實點解d歌都係新機demo music的cover?

ZenFone 5z
而家係咪唔係再買到Z6?
好似有啲台仔發現咗夜拍7仲清過7 pro
會唔會係開左 OIS 既問題?
不嬲都話有腳架/固定位,開 OIS 會 downgrade。
你哋最近有冇呢個問題
聽whatsapp錄音會成個mon黑哂?要lock咗再開鎖先冇事
電話用teams上堂都係黑哂只可以聽到聲㩒唔到嘢,直頭要重開
冇嘢了 原來係個感光sensor污糟咗
又無聊又小家

鎖定 9月8日 產品發佈會直播,玩遊戲嬴獎品!
千呼萬喚,全新進化 ZenFone 7 系列即將不凡登埸,再次同大家翻轉攝影無限可能!香港線上發佈會直播將於 9 月 8 日晚上 9 時正在 ASUS Mobile HK Facebook 專頁舉辨,活動中除會即時公佈本地銷售資訊,當晚觀看直播及完成任務更有機會嬴得 ZenEar BT 藍牙耳機,千祈唔好錯過!

線上發佈會直播詳情:
日期:2020 年 9 月 8 日(星期二)
時間:晚上 9 時正
直播平台:ASUS Mobile HK Facebook 專頁

想搶先知道更多開賣詳情及首購優惠,記得鎖定直播消息!
ASUS ZenFone 7 以及 ZenFone 7 Pro 會在 9 月 9 日正式開賣,建議零售價分別為 $6298 以及 $6998,前者是 6GB + 128GB 版本,而後者則為 8GB + 256GB 版本

ZenFone 7 比台灣21990(5810)貴
ZenFone 7 Pro比台灣27990(7400HKD)平
asus香港個腦裝屎?
低階版賣得仲貴過rog3
香港放棄普通版
知你哋香港人有的是錢,迫你買pro

已經平咗俾你架喇(因為免稅)
但係台仔有送3000 郵政禮卷(即係現金)
香港都唔慌送有用嘢
牙石做乜撚
罷買
話係演算上唔知做咩普通夜攝 pro會模糊d
不過佢都有話長焦會睇到分別 同埋可能有郁緊咁影OIS都有用
rog phone 好似都搵咗kelly cheung
五字頭都會諗下嘅。。。
你幾時聽過水貨會有保養?
如果熄左 OIS 都有咁既問題,又真係有問題喎…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞