Asus Zenfone 討論區 (7)

1001 回覆
32 Like 9 Dislike
無左同心圓
同背好柒

https://www.youtube.com/watch?v=7GLvsAnHsOU
一定貴台灣$400/$500
今年所有機都比上一代機重起碼10% 都係睇定D好
仲係冇無綫充電
冇咗3.5mm????
AMOLED mon...
有啲失望
230g
要攞過上手先知咩料
但係無3.5 earphone jack就煩D
再貴就6xxx-7xxx
白卡佬死咗去邊
可唔可以出嚟話俾我聽有冇其他機一樣出filp camrea
zenfone 5 重165g咋喎
d個位不如rog3
Zenfone 7同7 Pro 主要分別就得兩樣
好多rog3用家上左華碩forum屌個支那芒中伏 黑位一噠噠
其實部ROG己經行左又大又重既路線ZF7何必重覆, 重到咁自己就不了, 留番俾惜貨人
zf6開始行女女路線
"前置"鏡頭最勁係佢

zf7繼續行呢條路
所以玩埋大電
搞到又重左

btw 5g元件好似唔細
搞到cut左3.5
不過呢個年代應該唔多人care
充電都快30W

“The final major improvement from last year is the 30W fast charging support for the 5,000 mAh battery. 34 minutes of charging gets you from completely drained to 60%.”
等睇香港呢邊買zf7有咩贈品 可能值
佢夠話 ZF6 有 18W,其實絕大部份時間都係得 13.5W。
但唔會因為用家由女女變左仔仔所以可以食得落咁橫咁重架嘛...... 講真因為粒電搞到咁重值咩? SAMSUNG 堆PLUS/NOTE 粒電都唔差一樣可以簿加輕, 搞到咁令我諗起罪大部XZ2 PLUS一樣重成咁, 無眼睇.
你成日check住?
我公司枱頭就有插穌位,由 30% 左右開始叉,篤佢跟機隻牛加隻 USB ammeter,頭十幾分鐘都係 9V 1.5A,叉到 85% 左右就 drop 到 0.6-1A,根本由頭到尾都無見過佢話既 18W。
除左粒電 佢話換左旋轉鏡頭個摩打 因此重左
其實6嘅普通版都冇同心圓
個背仲柒
zf7 厚度9.6MM....
拎埋條3.1 Gen2 60W線
用PD牛QC牛都係食13.5W
當然我未試過用到佢得返 10% 樓下,但我唔 expect 佢大部份時間都係 10-13.5W 囉…

有時連行 5V 都去到 2.1-2.2A,佢個快叉…

最後嫌佢得一個頭,用返小米隻 60W 牛算鳩數,輸出一樣但多四個頭。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞