沈陣營第三百零三期 - 師父吹大雞買貨時間到,40大盜有得諗

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
呢個唔知,但全民唔趁有力氣郁手,到病毒交叉感染越死越多就為時已晚,無論大飢荒好瘟疫好,支共叫你坐喺屋企等死,就要出嚟放手一搏,有病嘅會死,冇病嘅會染病,只有放手一搏推冧支共先有活路,最少可以搵外國專家援手提供真確訊息同病毒樣本
仲乜條仆街面走撚咗入嚟拜年咖
襄陽城都失守,郭靜返生都救唔撚到鳥
我尋晚睇twitter, 今次封城武漢街坊軍係冇出過來,係外省的街坊軍。
香港醫護人員再唔聯手大罷工,香港變下一個武漢話唔定,救香港人靠你哋

其他行業會跟住大罷工
大年初一想比人開年
好似有位有線記者,還在武漢……
比支那教壞, 我覺得佢係權鬥或更大陰謀...
好似比派出所拉尻左啦喎

成蟲都祝福埋

祝各沈門師兄弟身體健康,財源廣進
師父繼續祝福支共,支爆指日可待
我反而覺得曙光係外國感染case,支共唔俾樣本外國班人咪係當地病人身上攞,不過呢次之後老共仆街係遲早既事,分裂既根已經埋咗落黎
置富花園管理處出左聲明
話有一單疑似
點都好,入去會危及自己生命,就算係共產黨人都係異類,共匪最緊張自己條命,冇聽過搵條命去報導,做show代價太大,生同死係55波

作為冇生命危險嘅人走去隨時死亡嘅地方,我相信係有信念先做到,鬼佬有一個入咗去,香港有線新聞有記入咗去,呢啲靠自己信念先敢做

我自問如果我係記者叫我去,唔知幾時走到,我會劈炮
今天是鼠年的第一日,為大家講個關於老鼠的寓言故事。

一群小老鼠本來生活得無憂無慮,有一天,一隻惡貓找上門來。小老鼠是一個群體,於是開會討論,希望用群體智慧解決群體生存問題。會開了半天,一隻小老鼠建議:「我們造一個鈴鐺,掛在貓的頸上,貓一走近,我們聽到鈴聲就跑。」這個建議並不複雜,所有小老鼠都聽得明白,大家一致贊成。之後,小老鼠又花了不少時間深入討論鈴鐺的形狀和顏色等問題,終於有了完整細緻的設計方案,全體小老鼠起立熱烈鼓掌通過。

掌聲過後,其中一隻小老鼠輕聲的問:「誰負責把鈴鐺掛在貓的頸上?」

我們香港人這個群體,也經常碰到惡貓問題。我們有不少可行的「掛鈴鐺」方案,但是成功的關鍵不在於鈴鐺的形狀和顏色,而在於勇敢地執行。一隻老鼠勇敢,掛鈴鐺計劃不會成功,整群小老鼠勇敢地一擁而上,惡貓問題很容易解決。

希望大家在鼠年做隻勇敢的小老鼠。小老鼠們,加油!

唔知真假,只供參考,據報係有關人士獲得支共高層消息

社區爆發?
就正如梁文道,我唔睇佢嘅文嘅,但呢條友住喺北京時係簽署08憲章其中一個,我敢講冇信念做唔到嘅,只有連登仔on99唔知嘅啫

陳秋實我會列入相同,因為隨時付出生命作為代價
日日睇cableTV 都見到 心諗有線洗唔洗咁收買人命 依加仲要出唔到

封城根本唔係防疫
係等佢自生自滅
日用品 醫療品點運
再加埋種絕望感 冇病都變有病
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞