沈陣營第三百零三期 - 師父吹大雞買貨時間到,40大盜有得諗

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
支共無野做唔出, 所謂既百姓只不過係生產工具, 14億人少1億, 轉個頭又生返出黎
真係出呢招既,世界點睇?雞有事就殺晒呢雞,人有事就殺晒呢人?佢炸得武漢,美帝就炸北京?
斷網絡唔比你睇
我諗起外交部條柒頭會衝出黎
希望而家搞既工會出聲做野
呢啲世界組織全部都被滲透、污染
根本呢個所謂第二大經濟體係拖累
冇記錯基本上係封城前一星期左右 , 每個城市都收左幾萬個每個武漢人 , 愈係一線城市愈多
真係認契弟投降
啊侵又會走出黎講good friend xi
顧全大局,艱難決定,世界會理解
係公海見到呢個新聞

【「脫武者」心聲】
【有人原本回鄉度歲 到埗當晚即後悔】

武漢半夜宣布封城,不少人在睡夢中被親友的來電驚醒得知,雞飛狗走般逃離。不過事出突然,由武漢開往北京的高鐵,空位仍有很多。

有在北京工作的武漢人原本準備在家過年,但最後都買票坐高鐵離開,不過女朋友和家人則選在留在武漢:

「我是昨天(周三)晚上九點半回去了,我一個在北京,覺得可能一個人過年有點孤單,所以我就回去了。回去了之後,當天晚上有點後悔。」

而去武漢公幹的人則指消息突如其來,差點來不及回北京,擔心仍然留在武漢的同事缺乏物資:

「當時它剛開始發這通知時,只以為是武漢市內所有公共系統全部停了,早上的時候是被同事相互之間叫醒,然後說是整體徹底封城。像我同事他們連飯都不會做,
那所有餐館全部關門,你留在武漢你吃甚麼喝甚麼?你不可能說你這麼長時間隔離。」

#脫武者心聲
#有線中國組
https://www.facebook.com/265944843550009/posts/2416748375136301/?vh=e&d=n

今次又體驗左巨B中國我惡果,一封城,所有新四大發明都冇撚用。

唔會炸死,係會餓死。
最怕係支共用疫症對美帝表示要延期履行簽署嘅貿易協定,侵唔知受唔受?唔受左膠屌柒佢落井下石之類,咁又比佢拖延時間
我早就諗點解冇人講食物物資運入去問題? 冇醫療物資運入去,有醫生冇撚用,冇糧運入去,食西北風? 內部冇交通,醫生行路返工定唔使返屋企?

武漢封城但飛機照批可飛香港
唔通係空機散播病毒?
餓死 新長春圍城

屌那星
師父話2019-2020中國突飛猛進
2019就貿戰
2020就肺炎
班非洲佬收咗錢,呢個組織就係貪污組織,老閪唔講支境有疫區,兼叫人唔好講武漢肺炎,擺明幫支共洗地,支共老閪唔講死幾多,避免進入疫區標準,一旦確認係疫區,黑色旅遊警示,生意冇得做

呢個組織同WTO一樣,要玩摺佢先得
正當性係政治上,政治正確最緊要
搞罷工
真係好可悲...
居然呢啲時候都仲係政治意識行先。
要醫護用生命硬接病毒
呢鑊唔封關唔得,一定要企硬
咪罷工,唔封關都要佢檢疫入境支鬼,唔係冇了期罷工,支境有醫生㗎嘛,點解要走嚟香港醫?
\|/
好似換左人啦
不過入面應該大量親共
DH係咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞