[古生物/多圖] 有無人對古代生物有興趣?一齊傾下

744 回覆
742 Like 7 Dislike
好想睇多d🐢
Post下專講🐢得唔得啊
點解以前d巨形生物都好似帶有硬殼 有d由體型上已經遠勝其物種 咁個硬殼要黎做咩
真係好想返古代睇下個世界會係點

好想吸一淡果陣嘅空氣
睇完我諗起之前玩ark嘅時期
睇完我諗起之前玩ark嘅時期

每次出新野都會google隻野 睇下資料
LM

好想吸一淡果陣嘅空氣

高過35%嘅氧含量,可能會令人情緒激動
講開腔棘魚點可以唔講鱘
講開腔棘魚點可以唔講鱘

唔好講笑 之前係大陸食過鱘 幾正
有無相關既書介紹下,好有興趣
利申:睇左群,好好睇
留名支持
講開腔棘魚點可以唔講鱘

唔好講笑 之前係大陸食過鱘 幾正

食完個身好撚熱
有無相關既書介紹下,好有興趣
利申:睇左群,好好睇

去圖書館搵《牛頓科學雜誌》第96期(2015年10月號),
主題為《 地球與生命 - 46億年的回朔之旅》
嘔心衣魚都係史前生物黎

[url][https://zh.m.wikipedia.org/wiki/File:Silberfischchen.jpg/url]

衣魚(學名:Lepisma saccharina),俗稱蠹[可疑 ]、蠹魚、白魚、壁魚、赤木蟲、書蟲或衣蟲,是一種靈巧、怕光、而且無翅的昆蟲,身體呈銀灰色,因此也有白魚的稱號,嗜食糖類及澱粉等碳水化合物,牠的體型細長,無翅,身體上佈滿了鱗片,口器為咀嚼式。

衣魚在昆蟲界的分類是:纓尾目;衣魚目;總尾目,在地球上已經出現約三億年。

我見到嗰啲唔係咁,觸鬚唔係直,真係似史前嗰隻咁,一陣影
巴打呢隻乜蟲黎 ,呢排成日出現好撚煩
其實D古生物咁鬼大隻係咪關氧氣含量事呢?
聽講氧氣含量越高越大隻
留名 原來咁多巴打鐘意古生物
高汁留名

Year 1學過吓咁,見番啲名好懷念
點解今日啲動物愈黎愈細隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞