【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
成日想消費我哋童年回憶又想吸引下新觀眾
希望佢fail埋今次之後出套非子供向甚至深夜番啦,
原本數碼暴龍出動畫之前個設定係幾黑暗下,加上舊fans已經變晒成人絕對可以出
但好唔真實,完全體斯路打贏omega
非子供向搵錢唔夠子供向多 個ip有多餘錢先有機會出
但而加fail咁多次
難啲
今次部機好似又唔同咗
劇場版trailer見有形似智能電話既新device。至於新作動畫,暴龍機既設計會稍作更改,可能吸引到大人買,但反正平價機主力都係以而家既細路為目標顧客。
初代....我童年回憶
唔好亂黎好唔好
其實睇開啲,新作動畫既角色只係同舊版01同樣加可能某啲設定相似,實則係唔同世界線既唔同人物,配音應該都唔同。如果仲當佢係童年回憶,就好易中計落返坑。
應該估佢係平行世界咁樣睇會好過d?
唔係remake
係用舊設定reboot
周邊卡同暴龍機都有新版本
似係想認真重啟呢個ip打pkm
呢個異世界咁hit,有無得搞個異世界 x 數碼暴龍
數碼世界原本咪係異世界
既然係咁做乜唔索性用新人物姐
咁樣做實有比較
可能有人會覺得太一阿和應該點點點,點解佢哋性格唔同之類
宜家想出新嘢又想消費初代,唔拖唔水
起碼用初代人設引到舊觀眾睇睇先,睇過唔錯既話易啲入返坑。
其實都好 細個hit數碼暴龍果陣無得追 無得買佢啲週邊 人大咗起碼有番呢個機會

咪當remake 重製 生化危機 都再左幾次冷飯
最緊要香唔香
CLS
光叔

畫面突然靜咗
跟住嗰段永恒嘅清唱
https://www.youtube.com/watch?v=_m2yIp6NGVA
好似差e隻未出
育成有偵探,手機game類
指令rpg就手機有
xros war 一定係睇漫畫版,
連貫晒咁多代又唔突兀,
最正係有埋太一隻聖輝v龍獸(零丸)出場
其實04設定幾有型 點解無乜人鐘意
故事幾好,但人進化做獸好似少左人同獸之間嘅羈絆
希望好睇啦,唔想再摧毀多次童年回憶

其實不如直接將v漫畫 或者 ps4網絡偵探 是但一套動畫化仲好,劇本都慳返
其實數碼世界個世界觀好撚大
好多野可以講
又皇家騎士、七魔王、12神、三大天使、4大龍

真係可以慢慢講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞