【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
上面更正左
不如進勝利暴龍獸
我覺得同01不相伯仲啦
不過私心鐘意03多啲
因為覺得03班主角人設似小學生多啲
啟人既角色都寫實啲
同埋啟人同基爾獸既互動好似描寫得深過其他季
Sor 真係接受唔到
設定上03個世界數碼暴龍真係一套卡通片
所以啟人都係睇太一長大
01 點樣重製都唔會超越到, 呢套起碼好過TRI

睇左第一集, 我覺得打鬥動作好過01, 01 亞古獸都唔會打幾個關斗再落地喇

但係鋪排差咗少少, 一嚟就入咗去打, 01 個陣係入到去, 仲會大家介紹下, 傾幾句先遇到敵人

最失落係進化...... 無咗果個BGM 就好似唔係數碼暴龍進化咁
我記得果代暴龍機(透明機身), 撒多格杜獸係最多血, 用佢打final boss定力爆易過用真紅蓮/墮天爆裂
啟人同基爾獸之間嘅羈絆真係描寫得好好 去到後面因為羈絆再加深而進成紅蓮 嗰一幕真係一世都記得
透明係美版
轉左BGM就唔係digimon
02,03,04,05,06都唔係啦
所以我自己覺得03有代入感啲
未入數碼世界之前係現實世界
會描寫埋進化左做成熟期要等佢地退化既麻煩
覺得寫得好細心好寫實
啟人完全係天使, 性格無咩缺陷, 見到佢照顧基爾獸會覺得佢好有母愛
same
Last Evolution講到明係做一件應該要做而冇人敢做既事 就係結束
我都覺得butterfly同brave heart係好撚jeng 呢個過渡階段一定會有
用左咪比人話賣情懷 feel到有心真係重啟 start up一套新系列 唔差
加魯哥獸要倒立
其實進化新版完全畫到點樣變大 生對角出黎 更加演繹到進化呢樣野
原版只係轉轉下就變大左
小妖獸拎玩具槍進化
係鳴人把聲
app 獸隻戰暴作畫型撚到
係吉之島買, 係未美版唔識分, 記得03有三代暴龍機, 第一代係普通機身, 第二代係透明, 透明機身當時買左小妖獸配色, 第三代係金邊/金屬色, 三部都有買, 細個果陣真係好敗家
或者咁講, 邊一緝都好, 進化一定有個畫面

今次就咁變大, 唔同咗風格

btw overall 我覺得係好睇
見隔離post仲有櫻花大戰點解今年大家都要炒20年前冷飯
覺得03既羈絆寫得好好
可能得三個主角 可以深入咁描寫
但係覺得佢地人獸初期不斷咁磨合同成長
感受深過一黎無原因就成為拍檔
悟空個配音連做三套龍珠 鬼太郎 數碼暴龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞