【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
同基爾獸撞哂樣
同埋機械巨龍黑色樣冇主角相
搵真啲
我都好肚餓呀 亞古獸
睇完著哂火,全部都返哂黎啦

希望可以一直keep到完場啦
好嘅故事真係唔洗情節複雜作畫太精美架
我受唔起多一次tri嘅打擊啦

屌你老母 2020年仲係黑白點陣......
唔係唔接受新事物, 係成套 Xros WarsD劇情唔合邏輯既位太多, 應該搵漫畫版果個作者去寫劇本, 根本係動畫既除錯版
Xros war其實唔差
起碼我覺得好睇過02/05
不過同04一樣無視等級設定 (04未算無視 不過無咁強調等級)
仲要無左進化 得第二期先開始有「超進化」
同埋啲主角獸太機械人化
改得太盡 舊fans接受唔黎都正常
不過其實TV版Xros war唔差
起碼劇情算幾熱血同埋有啲集數都幾催淚
而且戰力分配得幾好

每隻獸都可以出場一齊打下 唔洗好似01做交通工具
不過漫畫解釋得好啲 有解釋點解無左進化(好似係)
劇情完全欠奉wo......
無啦啦3唔識7就開打又趕住進化

音樂又難聽到無哂氣氛

個網絡世界design 好幼稚,又綠又藍,好似90年代小學電腦教科書d 封面咁

剩係講作畫、氣氛都比20年前果套屌打。。。。
最唔合邏輯 係男二第二期成日好似精神病咁
呢集明明好地地 下集又同主角群決裂
本身果套都係for 90年代小學雞囉唔該
連細佬仔太一都打得贏啲獸
啲獸戰力仲低過小學生
一黎就05外傳boss
下集就要打究極體

btw 點解旁白會係路飛
係悟空
唯一解釋係呢隻六翅獸只係吸收左一個zone同04吸左成個數碼世界既大魔王無得比
論唔合理 邊夠四聖獸之首既黃龍獸慘
要做第二期boss手下仲要係座騎
官方︰買啦, 童年回憶呀
你當有幾隻六翅獸 咁岩有1隻特別勁先做到魔王
其他都係垃圾
認真咩
本身果套個場景作畫我覺得直情藝術級喎
鬼似而家咁膠

無印象自己搵黎睇啦
尤其中後番台場果種抑鬱既畫風配神曲bolero 先神

數碼世界入面既水彩畫仲好有夢幻feel

如果你無印象我講緊乜既咁都唔洗討論落去
認真,翻睇過01 過千次

利申:廢老
依套野戰鬥設定不能用常理解釋
最後守門人阿波羅獸係守門人最強又正義
最後都要死
墜天只係主角跟班無份做主要合體
完全要將七大罪改成一班廢物
反而想知呢套子供向會出啲咩玩具
唔知會唔會出返以前正常玩具價既玩具
但部新暴龍機 竟然係限定咁賣
覺得Bandai 應該都係想賣俾大人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞