【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
我估有可能好似網絡偵探咁,數碼世界同網絡世界係分開,數碼暴龍由數碼世界走左去網絡世界
好似幼年期黎
水母獸d friend
appmon幾崩,後段換埋畫風
我覺得appmon劇情偏兒童向。雖然中間主線有一兩個驚喜位,但整體劇情較公式。同埋好多無聊單元劇。
仲有所有人最終進化都好樣衰
The choosen one, supported by digivice
日本仔d英文
唔鍾意
哭𨶙咗
機械暴龍有種亦正亦邪嘅壓迫感
而且加埋機械邪龍獸係所有其他機械獸parts結合出黎個設定好有feel
戰鬥暴龍同之後啲究極體變哂人型冇哂獸味
同意
其實舊畫風幾好…
見到劇場版對眼,怕佢愈改愈衰
將遊戲版動畫化無咁嬲
好心
我記得app mon出戰鬥暴龍嗰集直接屌打同時期嘅tri

個發光係咪即係直接心靈俾指令 好似漫畫太一同零丸咁
我都係咁覺得
如果再多幾隻,招招都講技名,係會影響咗戰鬥嘅連貫
除非係最後一吓全部人一齊出大技,咁又唔同講法
其實呢種進化方法,同我們的戰爭遊戲好似
但唔知啲錢幾時燒哂
上網睇番發現最開始第一輯係想搵鳥山明做人設 但佢唔得閒所以搵左宜家呢個風格同鳥山明似嘅人設 所以其實太一係似悟空嘅
今次reboot就好似係張以前啲bug位fix番咁
好似太一會support亞古獸(物理上)
一邊進化一邊打咁令個節奏順啲
睇得出製作組有心做好佢
希望之後都保持到水準
有d期待因爲自己淨係睇過02之後嘅代數,01淨係睇過劇埸版入電腦世界打蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞