【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
有聲
舊咕嚕咕嚕重製都係40幾集cut到得返1半, 劇情差唔多原汁原味所以出到黎就會趕, 然而聽講今次dgm係新故事
麥樂雞
屌佢 一直話最後 後到依家都仲有得出
咁睇就幾好 希望唔好好似tri咁
唔好再玩爛我嘅童年回憶啦
又變返細路,數碼暴龍已經變成笑話
呢度寫故事起點同舊版唔同。舊版係被選中細路喺露營期間一齊意外入咗數碼世界。新版係太一預備去露營,媽媽同小光坐電車去涉谷途中出現電車事故。太一得知後趕去車站,然後意外入咗數碼世界。

另外下面訪問編劇富岡話,數碼獸引起現實世界危機,太一等人就透過數碼世界去解決。製作人櫻田表示,戰鬥場面會展現數碼獸既特徵,要針對來襲數碼獸既能力黎應付。

個人推測,故事喺露營前開始,可能被選中細路一開始互相唔識,會隨住故事收集同伴。故事開始已經強調數碼世界對現實世界既影響,主線對於數碼世界既事件點影響現實世界會多啲描述。劇情一路進行兩邊世界都會講,可能似appmon,或者似02可以多次穿梭兩個世界。
又消費大家既童年回憶
delete 02結局,Reboot02啦
唔好搞初代
出撚到爛 終於reboot
咪係 幾時先肯收手呀屌
變左太一做主角 其他變曬配角?
獅子獸又要死了
會唔會有omega呢
官方話pokemon 無重啟
0079 快啲reboot

然後全部uc順住落去
聲優係邊個
到底要幾垃圾先可以出唔到新一代
要繼續消費初代啲內容嚟呃老粉
都唔知點解咁多人話重啟
劇場版就話啫
不如出漫畫版太一同斯路好過。。
官方咪又係9up
根本佢自己都亂到抽筋

玩足咁多年一轉代同重啟根本無分別
根本都唔多連唔到戲 打左咁耐咁多關
又黎重新出發 特別係今套 又做返學徒咁款

只不過係格硬用小智同比卡超依個招牌
係有時搵返d舊精靈出下鏡就話連戲 真係吹漲
雖然我知果啲tri呀cross war 呀乜乜乜搞到個名臭哂
但都唔洗未播就不了不了咁呀
就好似marvel當年咁 出咁啲咩f4呀 hulk 呀 冇人睇
之後一個iron man 大復活先做到今日咁
睇咗覺得唔掂先再屌啦

上面好多話點解唔出03呀 唔出咩呀之類嘅 你驚佢出完今次成功會唔做落去咩 先後次序問題姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞