【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
光子郎部tablet有個app跟暴龍機一齊 佢既資訊應該黎自個app
本身原版d成熟期都係唔夠揪無啦啦進架啦 有乜好屌
唔同
01係主筆唔想續但東映寧願換人寫都要續
03係主筆寫晒續集伏線同架構,四出奔走想東映做但唔畀佢做
03 BD有個廣播劇講廿年後啟人失蹤,好似話變返細路穿越左去平行既數碼世界,本身係想駁續集
可能因為我好鍾意基路比獸同六翅獸,所以睇主角俾人SM睇得好開心
佢本身條進化線都係跨物種
雪球->貓->狗->貓->索女->龍
東映因為太多行政老屎忽所以趕走左好多人材,佢哋好怕俾其中一個員工做大怕俾人上位,成件事好動物朋友
有時都好想知D角色之後嘅發展
但經驗話我知無好下場
你睇下02黑歷史同tri
我本身都有印象係咁
但又唔係好搵到
如果雄性滴露獸會進咩
一開波已經講佢寫左個網同唔同人交流 太一係咁讚佢 定真係要頭頂鑿住天才兩個字先算有講過
睇吓邊個寫劇本啦,不過02 TVB當年好似改咗對白定譯錯,光武CP無拆到(太一叔叔變太一舅父)
又話last evolution
感覺上光子朗性格內向左
如果刻意改成咁都幾好,更加切合佢個背景

第一集感覺好好,夠熱血,期待下集
眼罩手足
節奏快到癲 好多野都好似理所當然咁,新觀眾睇唔知會點,老屎忽睇到有種莫名親切感
我細佬冇睇過都話幾正
咪係囉 睇過就明講咩 未睇過就根本知夠發生咩事即時變左套爛片d人重話ok 節奏 氣氛 起承轉合 全部冇
數碼暴龍好似冇分性別?
太一完全臨危不亂,接受能力極高 勇得好誇張 明明以性命搏鬥 唔似一個小朋友

至於對個設定著墨太少而且節奏好緊湊,搞到唔講以為光子郎係先知

不過我係睇得開心既 熟識既畫風 熟識既角色
暫時睇落起馬作畫都叫合格以上,係音樂同劇情仍然要持觀望態度
印象中初代太一第一次戰鬥果陣係淆撚到仆街
比亞古獸屌左鍋唔戰鬥就會死先頂硬上
初代係可以描述到每個人既成長
當然同初代01黎比係唔公平既
初代01係神檯級別作品,作畫音樂劇情都係完美咁制,點都冇得比架啦
只好比d耐性睇多幾集希望劇情上都可以合格以上
我自己睇睇下已經當左搞笑戰隊動畫
會覺得係有數碼暴龍成分既惡搞動畫
套野第二期調左去朝早6:30播既時候
成套野既風格開始變得暴走惡趣味
同05大門大徒手打boss一樣充滿住memes既感覺
接受能力大既人可以第二期開始睇下

請問新依部機出左未 定有得訂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞