【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
理論上係冇性別
但係好似又有個設定係所有男/女既獸都可以進做公公/婆婆獸
不過digimon啲設定出名自打嘴巴
好正
食古不化撚出場了
第一集世界觀又未講好哂 主要角色群又未出哂
咁都可以屌

紋章設定又想人跟返之前咁 但後面留言又識講係重頭黎過

雖然我唔保證套野之後唔會變垃圾,但係呢刻條友屌緊個d野完全係無謂
https://youtu.be/gLOneevu7dI
估唔到夾返butterfly 都幾match
你擺返落呢個年代作畫係撚完美咩
勁撚多兼用卡 動作場面又唔係打得好
真係回憶大哂咩
畫多次一樣既故仔咁我reboot黎做咩
佢呢啲人睇佢第一句就知佢乜都屌
其實舊版第一集都係乜都冇解釋,冇講點解吸左入數目世界;點解亞古獸識太一;點解識進化;點解識進化。因為第一集最重要係吸引人睇落去,所以先留咁多伏筆。而reboot第一集就拉長左戰鬥,用精彩既戰鬥同兩次進化吸引人。同埋今集訊息量其實唔少。睇完你會知道數碼精靈黎自數碼世界,佢哋破壞網絡世界,造成現實世界危機;用列車危機突顯左太一既勇敢同光子郎既智慧,後面更清楚表現太一既勇氣能量令亞古獸進化。
唔明有咩好屌喎
節奏快係事實
但係好多戲都係第一集開頭拋完背景人設 後面慢慢描寫補完㗎啦
而家係你將舊版無印stereotype放咗落嚟
如果我由零開始睇 佢講咩我接收啲咩嘅
一開始講咗光子郎精通電腦 咁之後武得掂新app係make sense喎
紋章呢我就直程唔知咩嚟 我淨係知有啲特別圖案出現咗

係要咁理性地駁故嘅 舊版都變垃圾
舊版第一集已經出晒7人7獸進化埋成長期節奏唔快咩
亞古獸嘅動態同表情變得好似人,少咗獸性
變左mk大和solo Ed
講初代就梗係拎返當時大環境既作畫黎比較啦
屌你唔撚通拎0式同而家f22黎比咩
講野之前用撚下你個閪腦啦
好似係3D扮2D
三個字:垃撚圾
數碼暴龍: 第一集質素已經好過tri.系列是但一集

OP搵返唱過DIGIMON TAMERS插曲One Vision的歌手谷本貴義去唱,值得去聽

我覺得新版亞古獸型左唔少進化後個場戰鬥真係好睇

新版光子郎比較怕醜,新版太一依然係好似以前咁對光子郎,好友善
明明D配音換咗人但係唔太覺
好好睇
琴晚訓打睇完,正想話reboot 個feel 好似"我們的戰爭遊戲"的時候,下一集個標題直接叫War game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞