【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
[四月新番]《數碼暴龍:》 (2)
https://lih.kg/1960321
XW已經係諗住想重新建構一個全新既Digimon系統 只係唔太成功
佢講得好好 本身我都想打篇野 睇完呢段之後乜都比佢講唒
佢肥左好多同埋好憔悴, 係咪身體有問題
一嚟階級個系統太根深蒂固
二嚟好多獸設計果陣係根本呢個系統去畫
從隻獸嘅結構同線條就分到高低
Eg機械暴龍獸一睇就知係暴龍獸升級版
所以xw個系統好難應用落數碼暴龍

如果當初xw把心一橫重新設計一堆怪出嚟
再放棄數碼暴龍個銜頭
效果可能會好唔同
xros war問題係隻隻原本乜乜魔王都好似變到垃圾咁,跟住你隻假奧米加獸加多隻翼加多把槍又ko一隻大佬。你一係就咪用數碼暴龍做設定,改做appmon又好tvmon又好算數啦

天使獸打痛吸血魔獸,你都可以解釋做神聖屬性剋惡魔
覺得XW既crew好似好唔熟數碼暴龍既設定咁
無理由頭十集就拎哂啲究極體黎做小boss
好似係見到個樣似boss 就亂拎黎用
我覺得無視過往既等級係玩太大
好似02/04咁有裝甲體同混合體咁計會好啲
因為無等級續作(動畫 / card / game)要再搵佢地登場就好尷尬
但我見而家XW既獸改X抗體咁登場 有偷偷地加返等級
XW已經係諗住想重新建構一個全新既Digimon系統 只係唔太成功
一嚟階級個系統太根深蒂固
二嚟好多獸設計果陣係根呢個系統去畫
從隻獸嘅結構同線條就分到高低
Eg機械暴龍獸一睇就知係暴龍獸升級版
所以xw個系統好難應用落數碼暴龍

如果當初xw把心一橫重新設計一堆怪出嚟
再放棄數碼暴龍個銜頭
效果可能會好唔同
早排好似真係病左黎
佢好多啲分享同回顧雖然好fans向
但其實好全面幾有point
之前有條片我直情dm佢叫佢試下拍
第一集做得好差...

亞古獸居然唔嗌肚餓
前排病左嘛
畫靚d已經夠啦
故事不如睇xros war漫畫
唔係好鐘意佢係咁洗白議長,明明都係大仆街seed d劇本入面根本冇正常人
呢句真 seed d真係無個正常
shinn d片全部都會睇 全部都係我既童年
太一唔送阿空比大和我就比正評
好想佢出返以前啲暴龍機來玩
push
我睇多幾集先
亞古獸型左唔少
先播得一集咁快下定論?
第一集啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞