【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
我中意03其中一個主要原因就係佢
小妖獸真係有血有肉
墮天就型到仆街
咁快想人死
姐係阿武又要帶住隻蛋過十幾集
一直都覺得02要合體進化已經好玩鳩佢同麻鷹獸
帝王龍甲獸無其他選擇 所以一定係合體
但係其他作品 天使獸同迪路獸本身都有高人氣既進化型態
只要自己進化到 點會再同佢地合體
麻鷹獸條線都還可
就算夾硬亞古拉獸單體上人面戰鷹獸睇落都合理
但戰甲獸根本冇可能單體上古神獸
成長期打贏完全體好難接受wo
今次啲boss應該完全唔一樣啦 咁樣會更好改劇情
如果當年播要出哂究極體 咁boss都要再強啲先得
起碼四天王 之後要再加多幾隻究極體先打最終boss
同埋進化完全體都要提早啲 本身花仙獸應該係怪蛙皇既時候就進化(官方小說都好似咁設定)
秋山遼用一隻V仔就打死超惡魔
Xw取消咗階級嘅概念
所以你講嘅嘢本身就唔成立

Btw初代天使獸都可以一拳打到吸血魔獸嗌救命
01 佢鋪到天使獸係特別d 同屬性相剋姐
xw果種直頭大家實力差唔多咁
不能認同更多
戰甲獸之後既進化完全亂黎
古神獸無左天使獸既元素又唔合理
維京獸完全就係祖頓獸樣黎 點會係配俾佢
不過02咁黑歷史 官方應該唔會幫佢補完
當時應該俾兩隻天使合體 麻鷹獸同穿山獸咪算
雖然細個覺得無理由一男一女合體 好似觀感無咁好
但而家諗返 麻鷹獸都係偏男性啦 人面戰鷹獸都好中性
伊織明明係女人黎
破壞等級觀念 我覺得有好有唔好啦
因為其實本身有啲獸雖然係完全體究極體
但睇落完全不成戰力 (我至今都唔理解海天使獸
就好似六翅獸都係成長期架
xros war問題係隻隻原本乜乜魔王都好似變到垃圾咁,跟住你隻假奧米加獸加多隻翼加多把槍又ko一隻大佬。你一係就咪用數碼暴龍做設定,改做appmon又好tvmon又好算數啦

天使獸打痛吸血魔獸,你都可以解釋做神聖屬性剋惡魔
記得TVB初期好似當佢女仔咁配
大個再睇返02對大輔都有啲改觀
但伊織都仲係覺得佢好煩膠
其實乜9野神聖剋惡魔,暴龍剋星
睇番當年根本係御都合設定冇乜鋪排你話係就係
太一用飛龍v獸打贏小丑皇
秋山遼用v仔獸打贏千年獸
所以用階級嚟鎖死戰力根本冇意思
根本唔係xw嘅錯

Xw最過份係黃龍獸變咗隻普通座騎
咁基本概念呢d點都有 主要係睇符唔符合大眾要求
Xw係d獸會無拿拿熱血加成或者多d武器就搞掂隻大佬 唔係個個buy
覺得XW既crew好似好唔熟數碼暴龍既設定咁
無理由頭十集就拎哂啲究極體黎做小boss
好似係見到個樣似boss 就亂拎黎用
我覺得無視過往既等級係玩太大
好似02/04咁有裝甲體同混合體咁計會好啲
因為無等級續作(動畫 / card / game)要再搵佢地登場就好尷尬
但我見而家XW既獸改X抗體咁登場 有偷偷地加返等級
睇完第一集
成個劇惰好唐突
黃龍獸真係笑死
仲有凱王獸究極體竟然係做成熟期既武士獸手下
真係進獅子獸的話
製作組收硬刀片都似
第一集個劇情好趕
太一乜都唔知無理由咁快拍到檔開始戰鬥仲要進化兩階嬴埋
然後亞古獸一開波就識太一,但太一唔識佢
而且解話果個變左光子郎好奇怪
題外話 xros war無視等級真係做得好徹底
玩過亞洲版黑白mon 既Xros loader
試過用完全體俾滾球獸虐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞