【01Reboot】《數碼暴龍:Ψ》2020年4月播出

1001 回覆
99 Like 22 Dislike
我暫時認為數碼暴龍: 唔hea,新畫風冇乜問題,自己睇的時候都有返以前睇動畫的感覺

其實新一季的製作團隊可以一刀切,全用新人配;但佢保留部份第一代的聲優,其實亦感覺到製作團隊念舊,重情義結
04劇場版古代暴龍同古代加魯魯真係好型
好想出個劇場版係古代十鬥士打光明獸
點樣慘勝
04我印象係3舊水
唔知有無無記錯
係吉之島買
TRI 同龍珠超
一樣都係破壞緊我童年
其實數碼暴龍有唔同進化路線 如果今次全部用另一條線 劇情全改 咁reboot法先好睇
我早排先煲翻
嗰3男1女
無主角命又唔肯走
改進化路線?
啲食古不化撚實同你死過
last evolution 果兩個一出trailer 已經成班不了不了
由佢啦 把口生係佢地到 佢地喜
我都幾得200有找
係沙田西田or反斗城買多
可能係美版 不過真係唔太記得
幾時先去番D類似森林既地區探險
同我改走返維京獸

唔知新呢輯有無恆常性 但進化路線當年係恆常性決定 因為呢條路線先爆到機
唔知新一輯會唔會講數碼暴龍有唔同進化路線 解釋點解用呢條
真心唔多想戰鬥暴龍獸變,不過如果係前期保留返原版奧米加獸、之後改做玩alter-S條線嘅話其實唔差同埋都有驚喜

Btw唔該真係唔好再進聖龍獸,真係好違和(雖然神聖天女獸都完全唔夾小光)
岩岩睇完巴打你張圖我去左bandai度訂左
老實講天使系究極體design真係麻麻
最好睇都係2隻完全體
我自己覺得維京獸比蛇頸龍獸更加襯哥瑪獸
不過強行將曾經係穿山獸既究極體轉俾哥碼獸
可見官方都唔重視02
其實02要寫合體先進化到完全體以上真係玩死02班友
我諗無觀眾會想再睇天使獸同迪路獸同佢地合體
變左仆街mon進化無碼版
古神獸真係好趕客人面戰鷹獸都還好
如果當年肯出晒8個究極體咪好 係要浪費時間大和中二病
人面戰鷹獸不過不失啦
不過佢出場就無天女獸 正常都識揀
古神獸真係災難級 設計黎俾天使獸係咪唔想賣玩具
真心穿山獸自己進化/裝甲進化都唔差,點解要咁樣玩鳩佢伊織條故事線都仲要唔差
究竟係咪得我一個接受到古神獸
又有戰甲獸嘅鋼鐵元素
又有天使獸嘅神聖元素
靚唔靚仔好主觀,事實唔係隻隻都靚仔
但客觀上我完全接受到,幾有特色
如果要係54集出哂8隻究極體 應該要改好多劇情
樣衰就一定嫁啦
我唔討厭古神獸
但係佢出場就無神聖天使獸 呢個落差太大
當年睇02好期待會出神聖天使獸
因為佢既出場實在太少
今次未開播已經講明會出晒究極體
其實拎走大和中二劇情就好夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞