[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#36

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
dell mon 有機會換極都係咁
利申 用緊u2718p
有幾個問題
1.香港隻acer VG252QP係咪即係台灣隻XV253QP, 個spec好似一模一樣?

2.用緊samsung C24FG73 好唔好換acer VG252QP/ asus VG259Q
隻samsung有真8bit同廣色域, 雙A係IPS 但好似係6bit frc?
土地問題上唔到27吋

3.同埋點解asus VG259Q($2099 at Faroll)會賣得平過VG249Q($2499)?
明明個VG259Q又大D, 又光D, 仲要MIT面板
VG249Q垃圾panda
1. vg腳架cheap d 同埋閹左usb頭 個面板係一樣
因為u2718q 塊lg面板必定出事
過左14日先發現
我都驚會愈換愈衰
依家0光0黑 一撻花左 唔係咁顯眼 就算數
唔係3年內任換咩
咁好 唔清楚
原來vg289q美國都未有
即係最早出係大陸?
似乎係
Acer 新個隻VG272UP有冇巴打食評呢?
聽聞會換到dell dell聲
sad 換sad
最近至見到ew3270u減到3900, 好吸引
同LG 27UL500差不多價位有無其他更好選擇???27吋4K
U28R550
最近開始研究moon, 想問下你地係點樣記/認到啲model number
研究咗幾個星期都完全搵唔到啲規律, 下下要google返先知係乜
定係你地係全部都硬記
google
ok
asus做例子

PG27UQ
PG=ROG gaming 系列
27=吋數
UQ=等級?

PA32UC
PA=ProArt專業系列
32=吋數
UC=等級?
係咪有d超長mon可以同時顯示兩部電腦既畫面?
姐係mon左邊顯示電腦A,右邊顯示電腦B咁
有冇可以360度轉的27吋mon推薦
依家唔興用Philips???我見你地冇人討論我本身用緊佢既FHD mon覺得幾好,但係有d心思思想轉4k mon
如果平時會睇片,執相,打ps4,應該用d咩類型既mon
我用緊... 不過硬係覺得有層簿霧係到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞