[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#36

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
一部過PG32UQX
我覺得ok
呢部應該貴到仆街
兩三千蚊內既moon 係咪唯有妥協

得二三千 就唔好話所有panel 都係垃圾啦
見佢講上面嗰句以為佢用緊eizo
神MON 用9700KKF+2070S 玩爆全部game
SORRY 囉
窮撚唔應該玩電子野
我應該最大只買到32" , 睇過下32"TV得返D低階款HD/FHD
見之前好多人搵32"都係推ew3270u, 其實係咩panel尼緊32"有無新panel出?
睇左好耐32” - 34” curved gaming monitor 都睇唔岩

ASUS ROG Strix XG35VQ 好唔好
買左fi27q-p既巴打,你地部機既生產日期係幾時?
ew3270u係VA panel
想好少少有CG32UQ/326M6VJRMB 不過香港個價偏貴
講緊有EW3280U IPS panel
ew3270u係VA panel
想好少少有CG32UQ/326M6VJRMB 不過香港個價偏貴
緊有EW3280U IPS panel
麻麻地
有錢就pg35vq
20k
32"選擇真係好少咁夾枱/上牆架應該去邊度搵?有無可以向前拉兩米左右,訓喺度嗰陣時可以拉前睇
32吋4k 高階貴價野比較多
我見AMAZON 有好多架
BUDGET?
fi27q-p 個樣真心麻麻 有冇啲差唔多spec 但好樣啲​
asus 遲下出VG27AQL1A
都係2K ips 165hz
但唔知其他野係咪一樣...
我等埋佢先考慮買邊隻mon
asus個隻靚仔D
希望用 1080Ti 睇youtube 唔會 lag 啦
唔係窮撚唔應該玩電子嘢 係budget唔夠學人諸多要求 話所有panel垃圾真係好on9
1080ti應該睇到youtube 8k hdr
條邊好似幼好多
我既意思係無乜又平又抵屌既mon
平果堆好多都一係勁大撻ips glow, 或者勁慢/勁overshoot, 要上到4千幾5千先叫好啲
一分錢一分貨呀師兄 每個panel都有缺點 平價貨一定要compromise部分quality黎壓縮成本

利申:aw3420dw 用家 完全冇ips glow 開心使用中
唔玩va 既話, ips 有無可能無 glow ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞