[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#36

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
今年有PA32UCG
48-120Hz adaptive sync
1152 zone mini led

之後部PG32UQX 應該啱你
堅吸引
pg32uqx 會唔會>$4999
PA32UCX都 $3999
PG32UQX 全頂 4K 144 HDR1400 G-SYNC Ultimate QD mini led
$5999都有機會
但同規格x32先$3599(非acer official)
可能真係冇想像中咁貴
睇緊個27" 4k 有HDR 既moon 想拎黎睇戲同遲下打ps5
5k 樓下係咪得27UL850可以揀??
等得就vg289q 好似3月出
禁極嗰兩粒制都係走個menu出黎
電腦睇HDR 4K 如果唔想攪咁多設定麻煩嘢 係唔係直接買powerDVD 4K就可以?
話說依家hdr mon唔係1000nit既話其實係咪廢
因為見到人用ew3270個hdr 開左好似成個mon 灰左一片咁 睇Netflix 都灰
但自己x27 長開hdr都好正常
砌撚到火滾 啱啱買咗個HDR mon想睇下片都唔得
以前用400nit 既mon 睇hdr 都靚過sdr , 只係勁漏光,黑位=灰位
成個mon 灰左應該係設定/機問題?
乜問題?
我個setting 應該同你差唔多,睇到hdr 片冇問題
睇過好多review 確定EW3270U HDR係正常
唔知點解有D人會變灰
之前用27uk600
HDR vivid過飽和
HDR standard 同SDR基本上冇分別
但唔會washed out
都係唔得?
唔得啊
你點按的
跟佢指示 電源對上兩粒同時禁
你個更新檔係咪放咗入file?
個檔直接放喺手指就得
係直接放手指 (FAT32),冇入到file
搞掂啦
原來我一直插咗落普通usb嗰邊
原來佢有個專用位插
依嫁升咗上107
唔升108?
Gpu硬解去到99% 仲要得10格 完全唔知點解 巴打跟邊個網教學裝? 可以follow一下嗎
madvr 特效set得太高?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞