[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#36

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
郁啲就話人係打手
之前買過個三叔MOON第一日已經死DISPLAY PORT
換完用咗個幾月又壞電路板
用咗年幾之後又壞panel
只可以講黑起上黎個MOON唔知幾時壞
用過四五個mon , 基本上除左三星lg 外,好少mon 用用下壞,一係就一買就有事
想問下飛記隻242m8 香港係唔係永世都唔會有貨?睇落好抵玩,等咗好耐
利伸:有無差唔多level嘅moon 推薦 睇緊aoc 24g2 ,viewsonic vx2480 同242m8
7月嗰陣見到PG35VQ開訂又頂唔順個三叔MOON
見個價同英鎊個匯率差唔係好多先買行貨
如果係PG27UQ既話我會揀AMAZON算
呢部就真係差成一半價錢唔買行喇
有無人係美森買過asus mon
插頭係咪 3腳?
唔啱香港用的
要自己換條
睇完一輪想買34吋21:9 但PG35VQ同X35啲神枱級mon應該推唔起 (1080ti)
AW3418(3420)DW / 34GK950F / PG349Q 同級入面邊隻最好(抵)?
個mon用成點 平時郁得快有冇殘影
點解3418得但推唔起pg35vg
另外X35有行貨
pg35vg有200hz, 要求高啲好正常
1080ti用緊pg35vq
夠力?
唔知呀
冇打機上網多
富貴得你呀 咁貴一個mon唔想買左先知推唔郁
買定等3080ti囉
到時買咗又嫌依家買個moon廢又要再買過
買依個咁貴既電莖Mon 上網
巴打真富貴
csgo之類電競game,用1080ti上唔到200hz
你唔會玩大食3A都要上200掛

同埋200hz唔係食唔到10bit咩?
仲要行貨
呢隻太貴唔考慮一萬左右好似34GK950F最吸引 有冇伏?
24/27 IPS 144HZ 邊隻好? budget 3000內
用緊A卡 5700
ASUS 25" TUF Gaming Monitor VG259Q 呢隻OK???
27 IPS
144HZ
2k
邊隻好?

budget 3000內
Acer VG252QP ?
有無巴打分享下
今年會出新驚你後悔
巴打你張5700 使用順利嗎?
我諗住買benq果個,不過過左小小你budget
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞