[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#36

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
心大心細 搞到我
fi27q-p
琴日去黃金睇, 好似唔見邊間有貨
想買23" 隻Mon, 屋企平時打下機 pubg lol 睇下youtuber av
有咩好介紹?
二手
Dell s2716dg $2000
定係
Dell u2515h $1200
仲有
Samsung LC24FG73FQ $1400

玩CSGO、LOL,睇戲多
27”對我嚟講好比有啲大
一手 acer xg252q 呢
二手
Dell s2716dg $2000
定係
Dell u2515h $1200
仲有
Samsung LC24FG73FQ $1400

玩CSGO、LOL,睇戲多
27”對我嚟講好比有啲大
一手 acer vg252q 呢
係Amazon 買mon 個插頭會係美制 定 英制三腳?
兩樣都有
去amazon us 就美
amazon uk 就英
其實少玩槍game
係咪揀4k好過揀2k 144hz?
yes
唔差 平平地
在意色水再考慮fi27q-p
我google到acer呢個嘅資料賣緊around幾多錢?唔該
Vg289q 幾時賣
等到想死
有人話3月
1800 好似係
有冇pg27uq/x27 用家可以講下把風扇?
睇過好多外國網都話風扇好嘈+唔識停
有人又話pg27uq 一開機就行full speed
x27 就好D ,行hdr 先會嘈
真係好難唸,行hdr mode風扇有聲我接受到
但係平時睇下網頁都嘈的話真係好難接受
唔覺有聲喎

P.S. X27
x27p 用左vesa支架
如果你背景係好靜假如深夜果啲環境
咁你會真係聽到佢少少風扇聲 特別係你熄哂電腦個mon熄左都會保持一陣著風扇先會停

利申無開hdr, 亮度長期開80nits
唔記得講比起風扇聲
你擔心個mon果啲冷縮熱脹既聲仲好 唔知係唔係有一定發熱量
佢果啲"勒勒聲"有時都幾響特別果日開得長時間 熄左個mon再深夜時段都好明顯
咁應該可以放心買
勒勒聲我宜加部27uk600 開完hdr 之後轉返去desktop 都會有
Pg35vq 都冇
PA32UC有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞