[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#36

1001 回覆
6 Like 6 Dislike
本身用緊u2515h,最近砌電腦,打算用張2070super,如果2000蚊內有咩推介? 買返u2515? 想玩mhw, 3A大作個d
但熄deep sleep就變風扇會長著 反而又會長另一個問題
唔怪得我無唯意呢個問題 我windows一向較永不會關閉螢幕
習慣自已手動去按開關

OSD我都同意係唔好用, 你講果樣問題都係其一
我講果樣save setting to... 真係哂左佢啲快捷鍵
我原意想一個profile係開SDR colors srgb on 一個係off
但當前既設定明明已經揀save 去action 但racing/sports係會跟埋一齊
on 係srgb色域/ off 係adobe色域
原價屋1月尾已經有
仲要9999台幣
9999台幣都合理, JD見過二千五人仔好快賣曬...怕到HK變4字頭
買英美國貨有無得諗
FYR
https://www.amazon.com/gp/product/B0845NXCXF/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1

係咪等行貨出好d?
4K MON 32吋 用黎打PS5同睇下劇 BUDGET 6-7千 除咗EW3270U仲有無其他推介?
睇你睇既劇多黑位定少黑位
都係Netflix戲多
係咪IPS glow問題?
PS5年尾先出
係, 如果黑位多既可以諗下上一頁討論果2部, 328P6VUBREB/326M6VJRMB
IPS 主要係明顯漏光 黑色變灰色
當然唔開HDR就冇咁明顯

但EW3270U 係VA
想問下有冇師兄知道個mon係咪爆左液晶?知唔知維修大概要幾錢? benq 27” lcd monitor

買過部快靚正過整
$1000budget 打ps4pro 係咪是但執隻就得
yes
牌子有冇推介下
aoc acer 平野事但
GIGABYTE AORUS系列有咩值得隻隻都賣四千幾蚊咁貴
見差唔多款 AOC Optix系列都有啲平價mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞