1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
而家2張980ti玩唔玩到4k 60fps 用緊1張想上sli
Zen2 IPC 過左X299 少少 距離Intel 9900k仲有差距
但都無理由bottleneck 60fps

今晚試關v sync 睇下有無關係
少game支援sli+6 gb vram係致命傷
膠爸個software咩名 我都想check下
Doom eternal in game 的工具

你可以試吓用rivatuner 都應該做到呢個效果
同問兩張maxwell titan x sli 4k 60fps得唔得
玩開rdr2 gta tomb raider 個啲 預左4k冇全開, 中高得唔得
因為爭扎緊換2k定4k mon好
你用DSR模擬4K環境咪知
Msi afterburner+riva tuner 只得gpu廷遲 0.1low avg min fps 個啲出唔到

8950HK 2080 mobile 打4K 就到gpu 唔夠力

究竟5k doom 用3900x + Titan 點解會卡cpu 呢?

2080 ti sli 配7820x就咁
有bug?
唔食sli 係咁上下
https://www.gigabyte.com/hk/Graphics-Card/GV-N208SAORUS-W-8GC#kf

你講呢隻啊嘛
記得買完唔好淨係3D MARK同甜甜圈,最好跑下FPS GAME
我普通用無事,打機就出事,會花屏,人物移動/跳起有聲但係停畫面

最後換左兩次開心使用中
講明先,換一次要等3個星期左右
舊卡唔好賣/掉住
Warhammer Vermintide 2 SLI 5K MAX:

我果張係 2080 Ti 黎 fps冇事 玩apex 300fps左右 諗緊點做好啲個機箱散熱
我朋友話Doom eternal 開HDR 好靚喎

Btw Warhammer Vermintide 2 呢隻game texture 好清:

諗緊買唔買Doom eternal

Warhammer Vermintide 2 我有買 係靚的
2080 ti sli 可以5k ultra 60fps

Titan 單咭玩5k 開v sync 一keep 唔到60fps 就直插30fps, 唔開vsync 就裂到喊,折衷方法Titan 只能開4K
Doom eternal 幾爽的

不過我老派d 比較喜歡2003年個隻doom
新代比較係fast pace,但場地較一本道,無乜探索元素
其實易家用緊1080Ti 唔知上唔上2080Ti 好
主要想打機4K 60
等得就等,出新先買就最穩陣

唔等得就買,反正80 ti 最近平咗少少

估計依家的局勢,新咭會遲咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞