1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
關唔關開咗v sync triple buffering 事呢?
你地張2080 ti 平常打機幾多度左右
Full load 的話:

唔上水而你機箱通風好,可以七十度左右

通風唔好/買錯垃圾散熱如inno/夾住玩sli 可以上到近90
咁成個世界都俾武漢肺炎拖到停晒

張2080 ti/ Titan 耐用d唔好咩?
玩緊4k?
2070玩2k都有60fps up
你追144?
想問如果買4k mon 打機冇60 fps
setting 轉2k 會唔會濛左好多?
用緊2070s
幾醜樣 無咁細緻 zoom得無咁遠 所以我都唔敢降2k轉mon
即係set 去mid or low 都好過轉2k?
2070s我諗未必玩到2k high
2080ti玩 黑色沙漠 都唔係好夠力 打怪騎馬可以低到3x fps需求等於ffxv 仲要無dlss 等3080ti
睇下有無其他師兄降2k 經驗
更正4K high 先岩
Game 寫得西啫
我唔會玩4K mid low

一係2k ultra 一係4K high
2070s 去唔去到4k high 60fps
如果唔得都係死死地氣玩2k算
應該有5x fps
有g sync/freesync 45fps以上都順
岩岩研究下咩叫bottleneck 原來我cpu唔夠 有個網站 bottleneck 計算 幫膠爸計 佢話gpu weak 8x%bottleneck 建議用兩張titan
pc build 計算器 唔知點玩 3900X配乜都要2張DISPLAY INTEL89代好MATCH 2080TI TITAN
請教下點睇bottleneck 我已經超左cpu 降gpu 膠爸用咩程式監控?
咪信個d calculator

其實係game by game

你睇返我上面張圖

Gpu 反應時間好短,但cpu 反應時間長

所以咪話cpu bottleneck 咗gpu

無諗到3900x 都咁差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞