1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
Thx 巴打
其實無問題的

先唔開AA

平時都有5x FPS

低極都有45-48fps 唔算太窒的
有無睇到呀

2080 ti 開4K ultra lock 唔到60fps呀
45fps有gsync freesync 應該救到
Monster Hunter World Maximum Setting 4K DLSS VS Native 4K | RTX 2080 Ti | i9 9900K 5GHz
https://youtu.be/IddbYHyWo6o

Monster Hunter World DLSS Review - Performance and Quality Analysed
https://www.overclock3d.net/reviews/software/monster_hunter_world_dlss_review_-_performance_and_quality_analysed/3

睇到thx 巴打
心郁郁想砌女
打機黎講3950定3960好
但平時做野又要玩CFD simluation 好似多核又會爽少少咁

膠花爸有冇玩過3代tr
MHW DLSS完全唔得
native 4k 降少少特效都好過佢
我用2080 laptop 打4K DLSS

但用到Titan rtx 我接受唔到仲要用DLSS

我要native !

成16000一張呀屌你
我得一粒7820x 同3900x咋

我最多只會上3950x,因為我99.9%a時間都係打機

有諗過換7820x換3970x,但又好似無乜motivation 去換咁
我用laptop 開DLSS 都覺得曚咗

你諗下DPI 高咗但反而曚咗

2080 laptop 開4K dlss max 長期得4x fps

Laptop 真係唔夠力
3950同3960/3970唔識揀
好似一上tr就一闊三大咁
我怕你衝去買完2080 ti 打會有false hope 咋

其實無強逼症的話又唔一定要開ultra

降少少做high 都仲係好靚
我無等3950x 出咗3900x

但我其實唔render 嘢的根本7820x已經夠

買3900x完全純屎忽痕
mhw dlss真係唔得
試過就知
3950x 打機多工well balanced

3960/3970其實唔預你主力打機

除非你肯定用到24/32核,要不然一定係3950
Wolfenstein young blood 的DLSS 好好

上面有貼過detail review
應該幾正
嗰陣用ps4 pro玩都覺得幾震撼
但應該幾食gpu
個陣打爆咗隻大嘢好High

但我無時間特登駁PS4 玩

電腦版我應該會再買

應該比PS4 pro 更清
窮人都係唔諗ultra 啦
其實買2080s都好貴喇
應該就係買2080s啦
2080s 性價比高過80ti

(Assume 你唔係買貴個堆80s)

建議買5千蚊6千頭個d 就好

如果買6千尾,7千頭個堆就不如買8千頭的80ti
fyi 我宜家玩mhw native 4k
2080 texture開ultra
其他Low~mid
先穩到5~60fps
2080s應該開到mid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞