1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
hd pack:

我2080 super 2k ultra 都係得75~80 fps
呢隻嘢都大食的

咁我用到Titan rtx 嚟推應該玩到4K 掛
你地部機砌咗幾多錢玩4k?好奇問下、窮撚眼紅
粗略估計 連mon 3萬5左右
膠爸成套野 兩部desktop+notebook應該過十萬
想買
買買買
等部電腦(r1700+1070)打殘下次砌黎癲下
十萬就過梗

應該未過廿萬

但應該唔遠
3080ti一出應該過20萬
2080 LAPTOP 打MHW 4K MAX 開埋DLSS 都KEEP 唔到60FPS
4X-5X 咁上落
好在有G SYNC

呢隻game超大食
DLSS掂唔掂?
DLSS 還可以啦

但你唔好預佢young blood 水準

始終我喺屋企用titan推native 4K 一定最清

同埋mhw 開埋hd texture pack 會爆2080 vram
呢排仲買咗vermintide 2

Titan 推4K max有成80-90fps

5k 都可以60fps,但一有火燒迷跌到4x FPS

最致命係5k 開v sync 就跌到30fps

唔開就裂到你唔想玩

但佢開5k 都清唔得幾多

所以就開4K 順住玩算
想問下Adata 4133mhz ram 8gb x4夾唔夾到 ASUS x570板
X570夾 4133 咪玩死自己

IF 要行1:2

3600-3800 已經係極限
咁4x8gb 3600mhz ok?
大家張2080ti 有冇有時會lag 一下又無事
我張x570 itx嚟

4 channel 超唔超到真係唔知

個人建議穩陣就買neo ram

起碼講明俾amd專用

超ram我唔熟,你去amd post 問人會好d
咩game 都係咁?
Ok thx 3200mhz 同3600mhz好似分別唔大
係,玩control 同witcher 都無啦啦一下drop 10幾fps 之後好返
咩spec

CPU ram 個d

同埋咩resolution?
3900x
Trident Neo 3600 CL16 64GB
2k 60Hz
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞