1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
我覺得未上水都係一個factor

不過我唔會搞架喇
買左張2手1080ti 玩4k,真心抵玩
低中階game開全高效其實可以去到50-60fps
係d高階game開全高效可能得30 - 40fps到,較番低少少其實已經可以順好多

2080ti性價比太低,窮撚一定唔考慮
玩高階卡邊有得講性價比
大佬,我以前玩A卡
5850換7870,價錢唔係貴好多,但效能升成一倍。跟住gtx 980到gtx 1080ti,d效能就算升無一倍起碼都有一半
但rtx 2080ti呢?屌你成萬銀張,個效能升級都唔知有無一半
btw,gtx 980都係買二手,無比nvidia賺過
經過咁多版本既driver
而家1080TI同2080TI可能差40%
哇,有無咁撚誇
部分新GAME真係有
計埋rt 差幾倍添
rt唔計啦
mhw更新完dlc 需求應該又高咗
放EVGA 2080 ti xc

三年保用 2019/11/10 買

$8000

有意留tg 傾
[/quote]

入黎睇爸巴買野
買咗啦

尋日先買咗張Titan rtx
幾時剪卡
剪J 都無用
hi 膠巴有意收tg:lkf99556
Young blood 出咗rt update 了

今晚試
問緊個死黨要唔要

我今日內覆你
4k gaming 門檻其實好低,試過4K 好難返轉頭玩1440p/1080p

真係? 我見好多新 Game 無 2080 4k 都係唔夠 60 fps
2080 門檻咪好低囉

二手的話三四千都收到一張啦

4k 60fps 就睇你點set graphics

我laptop 2080 都係咁玩,你唔預可以開晒Ultra

但玩到4k 可以首先降AA,再tune 下 shadow 呀,HBAO 個d 就得

唔計ray tracing game 應該無乜game 2080玩唔到4k 60 喎
無 2080 玩唔到。。。 我想砌部 SFF
又無話一定要2080

2070s 1080ti

Radeon vii, 5700xt 都可以

只係如果太唔夠力,graphics要tune太低的話就4k 都無意義
mem speed too low, at least 8000mhz and he also enabled g sync
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞