1080ti/2080/2080ti/Titan RTX 玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#4

1001 回覆
9 Like 11 Dislike
你texture 無開hd pack?
有呀 咪就係down完先開到ultra?
好似唔係叫ultra

叫 hd pack 之類
我都唔係好記得 總之係開hd pack
1080ti
Mhw 2K high setting 90hz
一闊十鳩幾大
3960/3970x 打機都唔差架,不過淨係打機唔值嗰個價
淨打機買張80ti已經搞掂,其他parts隨便執
上tr一係做嘢用一係錢多

無嗱嗱買咩tr
有budget直接上3970
各位巴打 想問下
msi GeForce RTX2080 TI GAMING X TRIO 同 頂級版個Z分別大唔大呀

諗住買個 OPTIX MPG341CQR 2k mon 泥玩MHW 同其他3A大作 (張顯卡做唔做到 2k 特效全開 144hz呀)
3A大約100fps到係2K全開下
BUT睇你玩咩
你扯唔起嗰張?
搭單問有冇巴打砌過大容量nas
我有3張wor
通常新驚支援sli要上網找跟人改nvidia profile
用開4khdr60fps16:9降落去2k覺得接受唔到,而家想轉21:9因為打mmo左邊頻道右邊任務信息實質會影響中間顯示範圍,不影響4k畫質可能要用5k x2k。 2080ti肯定唔夠力,真係要等3080ti。要晒所有功能應該無咩可能,144為有捨棄啦
好煩

我寧可唔用

因為唔係官方support好多時都有glitch
三張垃圾
21:9 4K =5120x2160=11M

一定無我真5k 5120x2880=14.75M咁難推

4K 144 除非係垃圾遊戲,要不然sli 係必需

出到3080ti d game 又會大食咗

要玩到就一定要等大眾化咗先有機會

依家條線我覺得喺4K 60fps 度,任何嘢高過佢都自討苦吃
geforce 幾時有得玩nvlink

右上角數值顯示我粒3900x bottleneck 緊我張Titan

咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞